Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΟΙ ΑΙΩΝΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.
«Όλα αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν».
Το 1989 η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ βασίσθηκε στην κάθαρση από το σκάνδαλο Κοσκωτά και στην εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ σε αυτό. Μια και θυμήθηκα την εποχή εκείνη, επειδή υπήρξε πολύ προπαγάνδα από όλες τις μεριές, σκάνδαλο υπήρξε αλλά πιθανώς , την προέλευση του αρχικού κεφαλαίου, το οποίο το καταχράστηκε από την τράπεζα από την οποία εργαζόταν, ο μεγαλοαπατεώνας Κοσκωτάς να μην την γνώριζε το ΠΑΣΟΚ. Κι όταν άρχισε ο μεγαλοαπατεώνας να αγοράζει και να εκδίδει νέες εφημερίδες, και περιοδικά, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου τον στήριξε για να απεγκλωβιστεί από την μέγγενη, και τους εκβιασμούς των γνωστών μεγάλων συγκροτημάτων του τύπου και των ομίλων επιχειρήσεων τους. Αποδεδειγμένα τότε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός δικαιοσύνης Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας ,είχε χρηματισθεί με ένα εκατομμύριο δραχμές, για να νομοθετήσει η πλειοψηφία της βουλής, ένα αθωωτικό για τον Κοσκωτά νόμο. Τον γνωστό «Κουτσονόμο». Κατά την διάρκεια της δίκης ο Κουτσόγιωργας συγκινημένος, έπαθε καρδιακή προσβολή και απεβίωσε μπροστά στους έκπληκτους ειδικούς δικαστές. Η Ν.Δ του Κ. Μητσοτάκη τότε κρατούσε την ρομφαία της κάθαρσης,- συνεπικουρούμενη από τον τότε ενιαίο Συνασπισμό τη Αριστεράς, από τα οικονομικά σκάνδαλα και κέρδισε την πλειοψηφία μετά από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σχηματίζοντας κυβέρνηση βοηθούντος του βουλευτή της ΔΗΑΝΑ Ν.Κατσίκη. Γιατί θυμήθηκα την εποχή εκείνη; Διότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπόσχονται πάντα εκτός των άλλων ανέξοδων ως τώρα γιαυτά υποσχέσεων, υποσχέσεων που δεν πραγματοποιούν,¨ «Χριστή διοίκηση, και έντιμη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών». Ποτέ δεν πραγματοποιούν αυτά που υπόσχονται. Τα κόμματα εξουσίας , από το 1974 και εντεύθεν είναι βουτηγμένα στην διαφθορά αλλά το ίδιο ,και η δημόσια διοίκηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι ούτε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το 2004 ο Καραμανλής με την Ν.Δ είχε ως κυρίαρχο, το σύνθημα της «επανίδρυσης του κράτους». Όπως επίσης ο κόσμος θα ενθυμήται ότι ονόμαζε τον πρωθυπουργό τη χώρας Κ.Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής».Που κατάληξε με την διακυβέρνηση Ν.Δ Καραμανλή το κράτος; Το ζούμε σήμερα στο πετσί μας γιατί πληρώνουμε - η συντριπτική πλειοψηφία τις συνέπειες.
Επειδή στον υπαρκτό κόσμο μας, δεν υπάρχουν ιδανικές κοινωνίες αγγέλων. Αλλά ανθρώπων διψασμένων για χρήμα και εξουσία, η διαφθορά ότι κι αν υπόσχονται τα κόμματα τα οποία πάντα, εκμεταλλεύονται πολιτικά την διαφθορά του αντιπάλου, πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει .Εκείνο που έχει σημασία είναι να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί , να συλλαμβάνονται οι διεφθαρμένοι , να δικάζονται και να φυλακίζονται από μια πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Επίσης οι βουλευτές να μη νομοθετούν νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους, Και για τα προσωπικά τους συντεχνιακά συμφέροντα.. Ως τώρα , δήλωσε στη βουλή ο Γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής «κανείς μεγαλόσχημος δεν έχει προσαχθεί σε δίκη ούτε έχει φυλακισθεί».
Ο ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ
Ένας από τους πρώην γραμματείς της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Χανίων ο αγωνιστής του πολυτεχνείου Μανούσος Τσαφαράκης έστειλε και δημοσιεύτηκε εμπεριστατωμένη επιστολή στον τοπικό τύπο, για την ευθύνη των κυβερνήσεων, της πνευματικής ηγεσίας ,της οικονομικής ηγεσίας ,και των πολιτών για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Προέβη επίσης σε κριτική στους πολιτικούς που ήσαν επί σειρά ετών βουλευτές και υπουργοί, κι ενώ έχουν ευθύνη όσο τους αναλογεί ,για την κακοδαιμονία της χώρας, δεν πάνε στα σπίτια τους αλλά θέλουν να γίνουν και Δήμαρχοι στους Καλλικρατικούς Δήμους, ανακόπτοντας την πορεία νεώτερων πολιτικών αυτοδιοικητικών στελεχών. Την παρατήρηση, επισήμανση αυτή του Μανούσου Τσαφαράκη, εγώ τουλάχιστον με την ελλειπή νοημοσύνη μου, την εξέλαβα ως πλάγια βολή, για να μην πω ευθεία βολή , κατά του τοπικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του ως υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων. Αρχίσανε που λέτε να κελαηδούν τα εσωπασοκικά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου