Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΝΕΡΟ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ
Δεν είμαι υπάλληλος του δήμου στην υπηρεσία υδρεύσεως για να κάνω επιθεωρήσεις στους δημόσιους κρουνούς ύδατος. Επειδή όμως πολλές φορές τα απογεύματα μετά την δύση του ηλίου μου αρέσει , να κάθομαι σε ένα παγκάκι ,και να ρεμβάζω αγναντεύοντας προς την θάλασσα, παρατηρώ ότι εκεί στο παρκάκι της πλατείας ΤΑΛΩ απέναντι από το παλιό «Ξενία», είναι η δημοτική βρύση χαλασμένη χωρίς τον περιστροφικό της κοχλία, και οι περαστικοί την ανοίγουν να πιουν νερό και την αφήνουν μισάνοιχτη και τρέχει συνεχώς. Πιθανώς να υπάρχει το πρόβλημα και σε άλλες δημοτικές βρύσες. Όταν από τον δήμο γίνεται έκκληση στους δημότες για μείωση της κατανάλωσης νερού, πρέπει πρώτα να φροντίσει το δικό του σπίτι δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Ανεύθυνη συμπεριφορά δείχνουν και πολλοί δημότες σε ότι αφορά τους δημόσιους χώρους που δεν τους σέβονται καθόλου.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Ζητείται νέος με πολλά προσόντα, επιτυχημένος στην εργασία του, με καλές συστάσεις, από συγγενείς και φίλους, να μιλά τουλάχιστον Αγγλικά, Γαλλικά, και Γερμανικά, γιατί θα συνεργάζεται απευθείας με την γραφειοκρατία των Βρυξελλών, αλλά και ανεξάρτητος από τα κόμματα με ισχυρή προσωπικότητα, δραστήριος εργασιομανής, με όνειρα και αγάπη για τον τόπο του. Το νέο αυτό πρόσωπο που θα αναδειχθεί μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες, καλείται να βάλλει υποψηφιότητα , για περιφερειάρχης Κρήτης. Επειδή δεν βλέπω να εμφανίζεται στον ορίζοντα αυτός ο άνθρωπος, όπως είχε εμφανιστεί το 1982 ο Γ. Κατσανεβάκης και τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα, και τα κόμματα προτείνουν ανθρώπους που έχουν φθαρεί επί 30 χρόνια στην πολιτική και δεν αντέχουν μακριά από την εξουσία, βάζω την αγγελία, για να ενθαρρύνω νέες πρωτοβουλίες πολιτών. Βεβαίως εγώ θα ζητήσω από το νέο αυτό πρόσωπο αν εκλεγεί να παίρνω 10% ποσοστά από κάθε δημόσια προμήθεια.
Εν μέσω καύσωνα στο φουλ του καλοκαιριού και λίγο χιούμορ κάνει καλό. Έτσι δεν είναι βρε παιδιά;
ΣΙΓΗΣΕ ΤΟ «ΤΡΩΚΤΙΚΟ»
Ανέστειλε την λειτουργία του το μπλογκ του διαδιχτύου με την επωνυμία «τρωκτικό» μετά τον θάνατο-δολοφονία του εμπνευστή και δημιουργού του, Σωκράτη Γκιόλια, όπου δεν το είχε ποτέ παραδεχθεί ,ότι ήταν δικό του, όπως έγραψε ο Αθηναϊκός τύπος. Όποιος δημιουργεί ιστοσελίδα στο διαδίχτυο, για να βγάζει τα απωθημένα του εναντίον των πολιτικών ανώνυμα , ή να βρίζει και να συκοφαντεί, χωρίς στοιχεία, πάντα ανώνυμα ,είναι ένας κοινός συκοφάντης ,που δεν έχει το θάρρος της γνώμης του και κρύβεται στα υπόγεια σαν τα ποντίκια. Αν πάλι έχει μία είδηση η οποία βλάπτει την όποια εξουσία , αν δεν σου την δημοσιεύει η εφημερίδα που εργάζεσαι ή ο τηλεοπτικός σταθμός μπορείς να την δώσεις σε άλλο ανταγωνιστικό μέσο . Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία υπάρχει πλουραλισμός μέσων και απόψεων, αλλά και αντιτιθέμενων συμφερόντων. Στην Ουάσιγκτον π.χ. δύο δημοσιογράφοι της «Ουάσιγκτον ποστ» με την ενδελεχή δημοσιογραφική τους έρευνα κατάφεραν και ανέδειξαν το σκάνδαλο που είναι γνωστό ως «γουότερ γκέητ» και ανάγκασαν σε παραίτηση τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον. Η σοβαρή και έντιμη δημοσιογραφία μπορεί αν θέλει, και της το επιτρέπουν οι ιδιοκτήτες των μέσων, να κάνει σωστά την δουλειά της. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μια δολοφονία δημοσιογράφου, είτε από τρομοκρατικές ομάδες, είτε από την μαφία. Αυτοί που αναγόρεψαν τους εαυτούs τους υπεράνω όλων ,και πήραν το δικαίωμα να δολοφονούν, όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους ,όταν θα πήξει το μυαλό τους και ωριμάσουν, δεν θα μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια από τις τύψεις, που θα φωλιάζουν στην συνείδηση τους. Υπάρχει φοβερότερο πράγμα από την αφαίρεση μιας ανθρώπινη ζωής, και μάλιστα ενός ανθρώπου που δεν είναι εγκληματίας αλλά δεν συμφωνείς μαζί του ιδεολογικά; Μήπως ζούμε σε εποχή πλήρους παραλογισμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου