Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ο ΧΕΡ ΒΟΛΦΑΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1942
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Στην συνέντευξη που έδωσε ο Γερμανός υπουργός των οικονομικών Β. Σόϊμπλε στην δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη στον "Σκάι" όταν τον ρώτησε για τα κατοχικά χρέη προς την Ελλάδα της είπε ότι αυτός γεννήθηκε το 1942.Βολικό ήταν για τον κύριο αυτό να αποποιηθεί της ευθύνες των Γερμανών που ως νεότερες γενιές δεν μετείχαν στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που κήρυξε η Γερμανία του άξονα και αιματοκύλησε την ανθρωπότητα. Προφανώς οι νεότεροι δεν έχουν ηθικές ευθύνες.Έχει όμως το Γερμανικό κράτος γιατί έχει συνέχεια.Για το λόγο αυτό δεν θέλησε να δώσει αποζημιώσεις όταν είχε χωριστεί στα δύο, σε δυτική και ανατολική Γερμανία.Από το 1990 μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου η Γερμανία είναι ενιαία και η ισχυρότερη δύναμη της Ευρώπης.Γιατί να μην πληρώσει για το κατοχικό δάνειο, για τα ολοκαυτώματα των μαρτυρικών πόλεων τις δολοφονίες και τις καταστροφές;
Έχει υποχρέωση το Γερμανικό κράτος ηθική, νομική, και οικονομική να αποζημιώσει την Ελλάδα.Ακόμη και ως ηθικό δίδαγμα πρέπει να διδαχτούν οι νεότερες γενιές των Γερμανών πως τα κρατικά εγκλήματα δεν μένουν ατιμώρητα.
Θα συμφωνήσω όμως με τη θέση που διατύπωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ. Ότι όλες οι ενέργειες πρέπει να γίνουν με φιλικό διακανονισμό και όχι με δικαστήρια και αντιπαλότητες.Να γιατί ο τόπος έχει ανάγκη ένα μάγο των διπλωματικών χειρισμών όπως ο επαναστάτης του θερίσου Ελευθέριος Βενιζέλος για να σηκώσει ψηλά την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου