Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Σήμερα θα ήθελα να γνωρίσω στους κκ. Σαμαρά και Στουρνάρα, που προφανώς αγνοούν την ιστορία, ότι κι η Γαλλική κι η Αμερικανική επανάσταση είχαν ως αφορμές τους υπερβολικός φόρους που επιβλήθηκαν στη μεσαία τάξη των εμπόρων και των αστών."
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Δηλώσεις Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφαγκ Σόιμπλε σε ομάδα Γερμανών επιχειρηματιών.
"Γνωρίζω ότι πολλοί Έλληνες υποφέρουν δεν φταίει όμως η Γερμανία αλλά οι ελίτ της χώρας αυτής που απέτυχαν."
Επειδή απέτυχαν οι ελίτ πρέπει να μας πνίξετε κ. Σόϊμπλε;
Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι¨ "θα κλείνουν τα καταστήματα που δεν κόβουν αποδείξεις."

Στην Ελληνική πραγματικότητα ποτέ δεν αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη κράτους και πολιτών. Σύμφωνα με τον θεωρητικό συγγραφέα του "Συμβολαίου" Γάλλο φιλόσοφο Ζαν Ζακ Ρουσώ η κυβέρνηση αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των πολιτών που εκφράζεται "με τη γενική βούληση." Οι Έλληνες όμως που δεν πέρασαν αναγέννηση και διαφωτισμό αλλά την ίδια εποχή βρισκόταν κατακτημένοι από την Οθωμανική Αυτοκρατορία είδαν το Ελληνικό κράτος όχι ως δικό τους κράτος αλλά ως κράτος εχθρικό και συνέχεια των Οθωμανών.Άλλωστε μέχρι το 1912- 13 ένα μέρος μόνο του Ελληνικού χώρου ήταν ελεύθερο.Τα κόμματα που αναδείχτηκαν στην πορεία ως σάρκα εκ της σαρκός των νεοελλήνων πάτησαν στον ατομισμό και την οικογενειοκρατία και καλλιέργησαν την ατομική εξυπηρέτηση , το πελατειακό κράτος με το ρουσφέτι ως κυρίαρχο τρόπο εξαγοράς ψήφων.
Ποτέ δεν εμπεδώθηκε στην Ελλάδα η κοινωνία πολιτών {πολιτική κοινωνία.}Μια μειοψηφία ιδεολόγων που εξιδανίκευαν την ιδεολογία σαν πίστη στη μοναδική αλήθεια και σαν θρησκεία έμειναν στο περιθώριο.
Η Ελλάδα ακόμη και μέχρι σήμερα λειτουργεί ατομικιστικά χωρίς ο ατομιστής Έλληνας, να υπολογίζει το δίκαιο του συμπολίτη του.
Ας έρθουμε τώρα στο επίμαχο θέμα της φοροδιαφυγής. Κανένα κράτος στον κόσμο δεν μπορεί να παράξει πολιτική να προγραμματίσει έργα να λειτουργήσει ένα κράτος πρόνοιας, χωρίς να συλλέξει από όλους τους δυνάμενους να πληρώσουν τους πολίτες φόρους. Στην Ελλάδα του πλήθους των μικροεπαγγελματιών υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή; Αυτό βεβαίως μπορεί να είναι και μύθος για να σκεπαστεί καταλλήλως η φοροαπαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων, η φοροαποφυγή μέσω των "οφ σόρ" εταιριών η φοροελάφρυνση των μεγαλομεσαίων στρωμάτων. Από που αντλούνται τα έσοδα του κράτους;
Από τον Φ.Π.Α {έμμεση φορολογία} και τον φόρο εισοδήματος{άμεση φορολογία.} Το Ελληνικό δημόσιο εισπράττει 72% από τον Φ.Π.Α που τον πληρώνουν άπαντες και κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και 28% από τους άμεσους φόρους όπου εκεί μέσα είναι ο καφετζής , ο ψιλικατζής της γειτονιάς, ο τυροπιτάς, και οι μεγάλες και μικρές Α.Ε και Ε.Π.Ε.
Τα μικρομάγαζα αφήνονται να φοροδιαφεύγουν για ψίχουλα, για να κλέβουν ανενόχλητοι οι μεγάλοι και τρανοί τα δισεκατομμύρια.
Ειδικά στις χαλεπές ημέρες μας του μνημονίου και της δυσβάστακτης φορολογίας που πέφτει κατακέφαλα στις μικρές επιχειρήσεις η φοροδιαφυγή είναι πράξη αντίστασης και μέσο επιβίωσης.
Εδώ τα μικρομάγαζα και οι μικροβιοτεχνίες ένας στους τρις, δεν πληρώνει τον ασφαλιστικό του φορέα και μένει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Κατά τα άλλα φωνασκούν με στεντόρεια φωνή τα μέσα ενημέρωσης για φοροδιαφυγή στα νησιά.Τι διαστρέβλωση και υποκρισία! Υπάρχει ένα άδικο σύστημα που δημιουργεί φαύλο κύκλο.
Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι είναι θεάρεστο έργο η φοροδιαφυγή από κανένα ,που κλέβει πόρους από το κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου