Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Ολοι αυτοί -εχθροί, συμπαθούντες και ουδέτεροι- κατάλαβαν εκείνο που φάνηκε να αγνοεί ο σεβάσμιος Μανώλης Γλέζος, καθώς και κάποιοι εκπρόσωποι «Συνιστωσών»: τον ΣΥΡΙΖΑ τον ευνόησε η στιγμή (Μνημόνιο, κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ). Δεν τον ανέδειξε σε υπολογίσιμη δύναμη -και απειλή για την κρατούσα καθεστωτική λογική- ούτε η δυναμική των «Συνιστωσών» ούτε ποικίλες, δήθεν ριζοσπαστικές προτάσεις που κινούνται μεταξύ καλών προθέσεων και ευτράπελων προτάσεων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Πράγματι ο σεβάσμιος αγωνιστής της Αριστεράς ο υπέργηρος Μανώλης Γλέζος δεν έχει καθόλου πιάσει με τα γηρασμένα αντανακλαστικά του τον σφυγμό της κοινής γνώμης και είπε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του οργισμένος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι συνιστώσες ανέβασαν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Αμ δε. Οι συνιστώσες δεν είναι τίποτα άλλο παρά αρχηγικές σφραγίδες για να θεραπεύουν τον άκρατο εγωϊσμό των επικεφαλής τους που παρουσιάζονται ως πρόεδροι του εαυτού τους και του δογματισμού τους επειδή δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα από τις ιδέες τους αλλά να τις επιβάλλουν στους ...άλλους. Τους ψήφους δεν τις έφεραν οι συνιστώσες που δεν βρήκαν ούτε τους ψήφους των συγγενών τους, αλλά οι ανάλγητες κυβερνήσεις των μνημονίων.Ο δογματισμός και η ανελευθερία, είναι ο κυριότερος λόγος της αποτυχίας της αριστεράς στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν διδάχτηκαν τίποτα και επιμένουν μέχρι εσχάτων.Μέχρι και ο αναρχίζων ελευθεριακός Περικλής Κοροβέσης είπε κάποια στιγμή στο παρελθόν ότι¨ "η αριστερά θα την πατήσει σαν τους σταυροφόρους που κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ, αλλά μάλωναν μεταξύ τους ποιος ομαδάρχης σταυροφόρος θα υψώσει πρώτος την σημαία."Προφανώς οι απελπισμένοι ΠΑΣΟΚΟΙ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουν κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων ούτε επανάσταση και ανατροπή του καπιταλισμού. Άλλωστε "στις 18 σοσιαλισμό" τους είχε υποσχεθεί το 1981 και το παλιό ΠΑΣΟΚ και γνωρίζουν από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Εκείνο που έχει ανάγκη η κοινωνία είναι η σταθεροποίηση του κατήφορου. Ένα κράτος αξιοκρατίας που να λειτουργεί εις όφελος του πολίτη. Διαπραγμάτευση των χρεών στα πλαίσια της πραγματικότητας και των ρεαλιστικών προσδοκιών.Αλλαγή του κρατικοδίαιτου μοντέλου ανάπτυξης. Στήριξη των μικρών επιχειρήσεων για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.Εστίαση στην καινοτομία και σε νέα ανταγωνιστικά προϊόντα.Βοήθεια στους αγρότες για ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας. Στήριξη του αγροτουρισμού και του χειμερινού τουρισμού. Και προπάντων πολεοδομικός σχεδιασμός και ορισμός χρήσεων γης για να μην καταστραφεί ότι απόμεινε όρθιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου