Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Μετά την πτώση των κρατών του υπαρκτού σοσιαλισμού επιχειρήθηκε από δεξιά και συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης να ταυτιστεί ο κομμουνισμός ή "υπαρκτός σοσιαλισμός" τέλος πάντων, με τον φασισμό και τον ναζισμό.
Αλήθεια είχαν σχέση τα δύο συστήματα;Είχαν συνάφεια οι κοσμοθεωρίες τους; Ουδεμία σχέση και συγγένεια δεν είχαν. Η ναζιστική ήταν μια θεωρία μίσους- ο Θεός να κάνει το γεμάτος μίσος βιβλίο του ΧΙΤΛΕΡ "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ" "θεωρία".
Ο σοσιαλισμός βασίστηκε στον μαρξισμό {"Κεφάλαιο" και άλλα κείμενα}επαγγέλθηκε την¨ "κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο" που τόσο συγκίνησε και συνεπήρε τους διανοουμένους, και τις καταπιεσμένες λαϊκές μάζες, και στον Λενινισμό με την θεωρία του για το κράτος {"ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" "Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΣΤΆΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ" "ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ"} και τον ιμπεριαλισμό της εποχής του.Ο ναζισμός προβήκε στον ολοκληρωτισμό στο εσωτερικό του στην εξόντωση των Εβραίων, των τσιγγάνων, και των ατόμων με ειδικές ανάγκες,εν ονόματι μια ανύπαρκτης φυλετικής καθαρότητας, και στην κατάληψη δια πυρός και σιδήρου όλης της Ευρώπης.
Ο "κομμουνισμός" προσπάθησε να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά της δουλοπαροικίας και της εξαρτημένης εργασίας σε μια αχανή και καθυστερημένη χώρα.Ατυχώς απέτυχε γιατί η ολική κατάργηση της εκμετάλλευσης της εργασίας ίσως να ήταν μια ουτοπία γιαυτό και μετά 70 χρόνια το σύστημα διαλύθηκε χωρίς αντίσταση. Και οπωσδήποτε γιατί χρησιμοποίησε βίαια μέσα και καταστολή, με ένα μονοκομματικό σύστημα με επικεφαλής το Κ.Κ.Σ.Ε που που είχε στο τιμόνι για πάνω από 30 χρόνια τον" ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ" του κόμματος και της αυτοκρατορίας ΙΩΣΗΦ ΜΠΡΟΖ-{ΣΤΑΛΙΝ}= {Ατσάλι.}Παραθέτω σχετικά κείμενα από το βιβλίο του ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ "Σκοτεινή ήπειρος" με την υπόμνηση ότι και οι ιστορικοί ερμηνεύουν τις εποχές και τα γεγονότα και ότι δεν υπάρχουν απόλυτες ιστορικές αλήθειες. " Ο υψηλός βαθμός υποστήριξης προς το Ράϊχ της ειρηνικής περιόδου προκύπτει και με άλλους τρόπους.Φυσικά το ναζιστικό καθεστώς χρησιμοποίησε το νόμο και την αστυνομία ως κατασταλτικά όργανα για να εκβιάσει την υπακοή των μαζών.Ως το 1939 τα δικαστήρια είχαν εκδώσει πολλές χιλιάδες θανατικές καταδίκες, επομένως η αυστηρότητα του ναζιστικού νόμου, όταν συγκριθεί με τις είκοσι εννέα θανατικές καταδίκες της φασιστικής Ιταλίας, και με τις λιγοστές που εξέδωσαν τα γιαπωνέζικα δικαστήρια, είναι προφανής.Από την άλλη μεριά οι καταναγκαστικές εξουσίες του κράτους στην ναζιστική Γερμανία της ειρηνικής περιόδου, ποτέ δεν υπήρξαν τόσο πρόδηλες όσο στη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν. Τη δεκαετία του 1930 τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στέγαζαν περίπου 25.000-50.000 χιλιάδες κρατουμένους, ενώ στα γκουλάγκ ήταν εκατομμύρια.Το Τρίτο Ράϊχ δεν χτίστηκε μονάχα πάνω στη καταστολή ούτε ήταν αυτή η μόνη λειτουργία του νομικού συστήματος. Η πλειοψηφία του Γερμανικού πληθυσμού δεν ψήφισε τον Χίτλερ μα ούτε και του αντιστάθηκε.Οι άνθρωποι αποδέχτηκαν τη νέα κατάσταση πραγμάτων και το καθεστώς έγινε μέρος της κανονικής ζωής.
Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα μονοκομματικά κράτη της Ευρώπης-τη ναζιστική Γερμανία και τη Σοβιετική Ρωσία-ήταν περισσότερες από τις ομοιότητες τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου