Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Στην διεθνή πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες
αλλά μόνο συμφέροντα."
-----------------------------------------------------------------------------------
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι θαυμαστής του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.
Επιθυμούσε -λένε-πριν τελειώσει η θητεία του να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Όταν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος ορισμένοι δημοσιογράφοι έγραψαν ότι σε αντίθεση με τον προηγούμενο πρόεδρο ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ τον νεότερο που ήταν "χαζός" ο Ομπάμα ήταν¨ "ο πιο καλλιεργημένος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ."
Η Ελλάδα κατά τους ειδικούς βρίσκεται¨ "σε σημαντική γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση."
Αλλά και κοντά σε μια περιοχή έφλεκτη περιοχή αναμόχλευσης πολιτικών παθών, εμφυλίων πολέμων, και αποσταθεροποίησης.
Συμφέρον των ΗΠΑ είναι η σταθερότητα ενός πιστού συμμάχου όπως η Ελλάδα αλλά και η αλλαγή της Ευρωπαιϊκής {Γερμανικής} πολιτικής λιτότητας που φοβούνται ότι θα πλήξει και την Βορειοαμερικάνικη οικονομία.
---------------------------------------------------------------
ΗΘΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΆΜΑ;
---------------------------------------------------------------------------------
Ο Ηθικός λόγος όταν δεν μετασχηματίζετε σε σχέδιο και πράξη είναι λόγια του αέρα. Και μόνο για το πρόγραμμα υγείας για όλους "ομπάμακέαρ" ίσως ο ΟΜΠΑΜΑ να μείνει στην ιστορία. Θα μείνει και διότι έγινε πράξη τουλάχιστον εν μέρει η ισότητα λευκών και μαύρων και εξελέγη ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ όπου έδωσε την ζωή του ο Μάρτιν Λούθερ Κίγκ.{Κι ας δολοφονούνται κατά "προτίμηση" οι φτωχοί μαύροι από το μένος των αστυνομικών.} Μου`ρχεται τώρα να πω ότι λένε ορισμένοι αντισυστημικοί. "Ο καπιταλισμός δεν μεταρρυθμίζεται ανατρέπεται" Αλλά και στα κράτη αυτά είδαμε πως κατέρρευσαν τα καθεστώτα τους. Που πάμε;
----------------------------------------------------------------------------------
Υ.Γ Όσο για την εξωτερική του πολιτική; Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι ηγέτης μιας τεράστιας δύναμης του πλανήτη παρόλο την εξασθένιση της. Ήταν δεσμευμένος από τα κυριαρχικά μεγάλα συμφέροντα. Πάντως εφάρμοσε παρά τα λάθη του μια πιο ήπια ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου