Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΑΝΙΧΝΕΎΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΕΤ3
12 February 2012 • 5:27 pm 1. “Μια νέα συνεργασία απαιτεί προγραμματική σύγκλιση και δεσμεύσεις και δεν είναι δυνατό να στηριχθεί απλά στη δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου που θα σκορπισθεί στους πέντε ανέμους.”
Δεν θέλω να πιστέψω κύριε Μακροδημόπουλε, πως εννοείτε, ότι το σύνολο της αριστεράς πρέπει να υιοθετήσει την γραμμή του Κ.Κ.Ε εξαιτίας της κρίσης. Μήπως πρέπει να γίνει ανατροπή και να επιβληθεί στη χώρα μας μοντέλο Σοβιετικού τύπου, όπως επιθυμεί το Κ.ΚΕ; Ασφαλώςείναι ανάγκη να συνεργαστεί η αριστερά σένα αντιμνημονιακό μέτωπο. Και όχι μόνο η επίσημη αριστερά αλλά και το “ΕΠΑΜ “του Καζάκη και η και η “Σπίθα” του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και όλες οι δυνάμεις που διαφοροποιούνται από το ΠΑΣΟΚ.Μόνο έτσι θα σχηματιστεί ένα πατριωτικό μέτωπο τύπου Ε.Α.Μ, ικανό να αντιπαλέψει την λαίλαπα του μνημονίου και της λογικής των κεφαλαιοκρατών, Το Σοβιετικό μοντέλο κατέρρευσε δια παντός. Ζήτω η δημοκρατική και φιλελεύθερη αριστερά που δεν κατέχει μοναδικές αλήθειες και Παπικά αλάθητα.Αυτές οι αλήθειες οδήγησαν την κομμουνιστική και γενικότερα όλη την αριστερά στην απαξίωση, όπου κι έχασε την εμπιστοσύνη των μαζών.Είναι ανάγκη η αριστερά να έρθει πραγματικά και όχι ελιτίστικα και καθοδηγητικά κοντά στα κινήματα, και σε κάθε λαϊκή διεκδικητική εκδήλωση. Μαζί να συνδιαλαγούν και να συνδιαμορφώσουν νέες δημοκρατικές και οικολογικές πραγματικότητες. Αγκαλιά με τους λαούς της Ευρώπης. Δεν είμαστε{η Ελλάδα} νησίδα προστασίας σένα μανιασμένο ωκεανό.Είμαστε κομμάτι της Ευρώπης και του κόσμου.ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΑΠΟ Μακροδημόπουλο Δημήτρη

12 February 2012 • 8:28 pm 2. Η Επανάσταση είναι μία διαρκής διαδικασία. Αν είναι να χάσει τη διάρκειά της, όπως έγινε στην ΕΣΣΔ, και οστεοποιηθεί και εκφυλισθεί τότε καλύτερα να μη γίνει ποτέ. Η διχτατορία του προλεταριάτου είναι αντιφατική διαδικασία που οδηγεί ή στην παλινόρθωση της αστικής τάξης με την μορφή της γραφειοκρατίας που προσλαμβάνει στα πλαίσια του κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού ή στη μετάβαση στην αταξική κοινωνία. Στην ΕΣΣΔ συνέβη αναντίρρητα το πρώτο. Όποιος αμφιβάλλει ας θυμηθεί ορισμένα ονόματα. Γιέλτσιν, Ναζαρμπάγιεφ, Αλίεφ και πάρα πολλοί άλλοι “κομμουνιστές” σύγχρονοι της διάλυσης της ΕΣΣΔ.
Και ο Καρατζαφέρης είπε ότι θα καταψηφίσει το μνημόνιο. Θα μπει και αυτός στο αντιμνημονιακό μέτωπο; Δεν παίζει ρόλο η βαρύτητα ενός κόμματος; Σέβομαι τον Μίκη Θεοδωράκη για τις εξορίες του και την ανεπανάληπτη μουσική του που ξεσηκώνει ακόμη τον κόσμο, αν και ο ίδιος στα γεράματα τιμήθηκε πάνω από 200 φορές για τα γενέθλιά του. Δεν ψιλιάσθηκε γιατί τον τιμούν οι φορείς της κοινωνίας που τον φυλάκισε γιατί τον κάλεσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2011 να κόψουν μαζί τη βασιλόπιττα; Έχει κατασταλάξει τελικά; Είναι επιβεβλημένη η συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς χωρίς να έχει κανείς το πάνω χέρι αλλά η συνεργασία είναι σοβαρή και υπεύθυνη πράξη δεν μπορεί να γίνει στο γόνατο. Πιστεύεις ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα συμμετάσχει; Ευχαριστώ για την παρατήρηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΑΝΟΥΣΟ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

12 February 2012 • 10:06 pm 3. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ “Είναι επιβεβλημένη η συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, χωρίς να έχει κανείς το πάνω χέρι αλλά η συνεργασία είναι σοβαρή και υπεύθυνη πράξη δεν μπορεί να γίνει στο γόνατο. Πιστεύεις ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα συμμετάσχει;” Φίλε κ. Μακροδημόπουλε χαίρομαι ότι με κατατάξατε στην “ΔΗΜΑΡ”. Δεν είμαι όμως οπαδός κανενός κόμματος,αλλά σκεπτόμενος και ενεργός πολίτης. Στην ηλικία μου πια, είμαι 64 χρόνων, δεν πιστεύω σε αταξικές ουτοπίες.Έχω κατασταλάξει στην στήριξη μιας αριστερής και ισχυρής σοσιαλδημοκρατίας Σουηδικού τύπου. Δυστυχώς έχω πάψει να ονειρεύομαι, μετά από τόσες καταρρεύσεις και είμαι προσγειωμένος στην σκληρή πραγματικότητα.Την Παρασκευή είδα την εκπομπή “Έρευνα” του Παύλου Τσίμα στο “ΜΕΓΑ” . Η εκπομπή του, είχε πάει για ρεπορτάζ στην Ιρλανδία του μνημονίου.Ουδεμία σχέση με την Ελλάδα. Ούτε έχω διαβάσει ποτέ να διαθέτει η Ιρλανδία, το Σουηδικό σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο. Ο Τσίμας πήρε συνέντευξη από ένα Έλληνα που είχε μεταναστεύσει στην Ιρλανδία το 2003. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί . Το επάγγελμα του είναι οικοδόμος και είναι άνεργος. Ο οικοδόμος αυτός του είπε ότι πληρώνετε κάθε βδομάδα από το Ιρλανδικό ταμείο ανεργίας 380 ευρώ, συν την επιδότηση ενοικίου. Κι ένα ακόμη παράδειγμα από την Ιρλανδία. Στην αρχή τη κρίσης, οι δημοσιογράφοι της πρωϊνής εκπομπής του “ΜΕΓΑ” πήραν τηλέφωνο προφανώς μία νέα κυρία, εκπρόσωπο της Ελληνικής κοινότητας της Ιρλανδίας. Τους πληροφόρησε ότι η ίδια είναι λέκτορας πανεπιστημίου {δηλαδή καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας”, και παίρνει μηνιαίο μισθό 4.200 ευρώ.
Ουδεμία σχέση με την Ελλάδα της ξεφτίλας που μείωσε τις αμοιβές των πρωτοδιόριστων εκπαιδευτικών σε 600 ευρώ.
Λίγο πολύ συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σας για τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και τα ατελείωτα ζικ ζακ του.
Να σας γνωρίσω επίσης κάτι που προφανώς επειδή ζήτε στο άλλο άκρο της Ελλάδας, όπως κι εγώ βεβαίως,στα Χανιά, δεν το γνωρίζετε. 6Ο προσωπικότητες από τα Χανιά -Κρήτης γεννέτειρας του Μίκη του έστειλαν επιστολή με τις θέσεις τους, και τον κάλεσαν να τεθεί επί κεφαλής μιας πολιτικής κίνησης.Μετά από λίγο καιρό δέχθηκε και εγεννήθη η “Σπίθα”. Επειδή έτυχα σε μια συνεδρίαση, τους έκανα σχεδόν τις ίδιες παρατηρήσεις με εσάς.Μου απάντησαν ότι¨ “ουδείς αναμάρτητος” κι ότι τον ήθελαν για την αίγλη του στις μάζες. Πράγματι η κίνηση συσπείρωσε πολύ κόσμο σόλη την Ελλάδα, όπως και ο Καζάκης με το ΕΠΑΜ.Κι έπειτα μιλάμε για κοινό πρόγραμμα στα πλαίσια ενός νέου Δημοκρατικού Ε.Α.Μ και όχι για επανάσταση και ανατροπή.Αν εσείς ονειρεύεστε πλήρη ανατροπή, τότε διαφωνούμε.Επίσης νας σας πω ότι η αναφορά σας στον Καρατζαφέρη και τις συνεχείς κολοτούμπες του, δεν με αφορά και ήταν ατυχείς. Φιλικά ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου