Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ ΑΛΛΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ο πρωθυπουργός και πρώην τραπεζίτης στην Ιταλία Μάριο Μόντι, θα φορολογήσει την εκκλησιαστική περιουσία{Εμπορικά ακίνητα} . Τα έσοδα υπολογίζονται σε ένα δις ευρώ. Ματαίωσε επίσης την παραγγελία πολεμικού υλικού από τις Η.Π.Α. Συμβολική ενέργεια θα μου πείτε αλλά εκεί δείχνει και μια αλλά κουλτούρα σεβασμού προς τον λαό. Να σας θυμίσω επίσης ότι η αστική τάξη της Ιταλίας {ένωση βιομηχάνων } δήλωσε ότι θα στηρίξει το Ιταλικό κράτος αγοράζοντας ομόλογα. Οι διαφορές με την Ελλάδα είναι χτυπητές. Δείχνουν ότι ούτε σοβαρή εθνική αστική τάξη είχαμε ποτέ, ούτε, κοινωνία των πολιτών.Για τούτο και οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι μας μεταχειρίζονται ανάλογα.
Στην Ελλάδα η κυβερνώσα πολιτική τάξη και ο υπουργός οικονομικών Βενιζέλος φιλοδοξεί να γίνει Παπαθεμελής στην θέση του Παπαθεμελή.Χαϊδεύει την εκκλησία και φοβάται τις κορώνες του Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Ούτε την εκκλησιαστική περιουσία φορολογεί, ούτε υποχρεώνει την εκκλησία σε εποχές κρίσης, όπως η σημερινή να μισθοδοτεί τους 10.000 ιερείς. Μήπως φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες; Προτιμά να πετσοκόψει με οριζόντιες περικοπές, τους μισθούς και τις συντάξεις των μεσαίων και των χαμηλών στρωμάτων.
"ΘΡΙΑΜΒΟΣ" ¨ΛΟΥΚΑ ΧΑΣΑΜΕ
"ΚΙ ΑΝ ΜΟΥ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΥΒΛΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ" Ν.Α ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ
Το Ευρωπαϊκό συμβούλιο τέλειωσε κλειδώνοντας το "κούρεμα" και το νέο δάνειο των 130 δις, και οι τηλεοπτικοί μαϊντανοί και τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα πανηγυρίζουν.Τι άραγε πανηγυρίζουν ; Ότι γύρισαν στο μεσαίωνα οι εργασιακές σχέσεις ; 'Οτι οι μισθοί γίνονται φιλοδωρήματα;Ότι απογυμνώνετε το σύστημα υγείας και το ισχνό κράτος πρόνοιας;Ότι έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους;Ότι ρημάχτηκαν οι μικρές επιχειρήσεις; Ότι η πολιτική ζωή θα θυμίζει μεσοπόλεμο με την πολιτική της αστάθεια , από τώρα και στο εξής;Ότι προβλέπουν πως το 2020 θά έχουμε χρέος 120% του Α.Ε.Π όσο είχαμε, πριν φέρει ο Γ.Α.Π το Δ.ΝΤ; Ήδη η Ιταλία μια ισχυρή βιομηχανική δύναμη με ανάλογο χρέος, δανείζεται με υψηλά επιτόκια που η Ελλάδα δεν τα άνεχε, και ο ΓΑΠ μας πήγε στην τρόικα.Γιατί άραγε πανηγυρίζουν τα παπαγαλάκια του συστήματος; Για να ξαναψηφίσουμε τους ίδιους στις ερχόμενες εκλογές;
Ματαιοπονούν, γιατί όπως είπε ο ποιητής Ν.Α Ασλάνογλου ¨" κι αν μου ρημάξατε το γήπεδο η καρδιά μου είναι κόκκινο τούβλο υλικό για οικοδομές΄"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου