Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Την περασμένη Παρασκευή μίλησε στο εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων, ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας του ΕΜΠ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΛΙΟΣ. Στην εμπεριστατωμένη ομιλία του, για την κρίση επιχειρηματολόγησε υπέρ της άρνησης του χρέους, της επιστροφής στην δραχμή και την κρατικοποίηση των τραπεζών. Με τον τρόπο αυτό, και με το δημοσιονομικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης ανέφερε ο κ. Τόλιος θα τονωθεί η εγχώρια ζήτηση, και θα ανακάμψει η οικονομία.

Μετά το πέρας της ομιλίας του τέθηκε πλήθος ερωτήσεων. Μια από τις ερωτήσεις -τοποθετήσεις ήταν η εξής¨ «Γιατί ενώ, το 1989 η Αριστερά {Κ.Κ.Ε-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ} συνεργάστηκε με την Ν.Δ και τον Μητσοτάκη, δεν μπορεί σήμερα με την τραγική κατάσταση της χώρας να συνεργαστεί στη βάση κοινού προγράμματος;»Αυτή είναι και η δική μου απορία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του οικονομολόγου κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ, στο Τεχνικό επιμελητήριο την Δευτέρα ευρισκόμενος στα Χανιά, για την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο¨ «η Νέα Πομπηία» όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου. Σε ερώτηση γιατί το ΕΠΑΜ δεν μετασχηματίζεται σε κόμμα με ιεραρχία, ο κ. Καζάκης απήντησε ότι το ΕΠΑΜ βασίζεται στην αυτενέργεια των πολιτών, κι όχι στις διαδικασίες κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου