Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ {ΑΚΗΣ} ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο κατηγορούμενος και συρόμενος στα δικαστήρια για ξέπλυμα μαύρου "βρώμικου" χρήματος και παθητική δωροδοκία, Ακης Τσοχατζόπουλος "ανήκε" στην αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, και ευνοούμενος του ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.Επέτυχε την άνοδο του σε διάφορα υπουργεία και την παρ`ολίγο ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όχι λόγω των υψηλών προσόντων του αλλά επειδή ήταν νομιμόφρων προς τον ηγέτη και άτυπος κληρονόμος της πλειοψηφίας του κόμματος -πλην Λακεδαιμονίων- που του πάτησαν τον κάλο όταν όδευε προς την αρχηγία.
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος συμβολίζει και την τροπή που πήρε το ΠΑΣΟΚ κατά την παραμονή του στην εξουσία όπου ξέφυγε από τις υποσχέσεις του και τους αρχικούς του στόχους, και έγινε κόμμα παραγόντων που νέμεται το κράτος. Προφανώς δεν υπήρξαν μόνο οι Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης και Τσουκάτος που πιάστηκαν στα πράσα να παρανομούν. Ο ίδιος ο Γ.Α. Παπανδρέου ομολόγησε ως πρωθυπουργός, δημόσια στην Ευρώπη ότι¨"κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα."
Η διαφθορά άγγιξε και τα δύο κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ όπου πιάστηκαν στελέχη τους στα πράσα να "κλέπτουν οπώρας."
Ο Τσοχατζόπουλος σήμερα αν τον δείτε στις φωτογραφίες των εφημερίδων είναι η σκιά του εαυτού του.Δεν θυμίζει τον αγέρωχο πολιτικό που πίστευε ότι εσαεί θα προστατευόταν από το σύστημα και θα έμενε ατιμώρητος.
Το σύστημα αυτοπροστατεύεται και όταν κινδυνεύει δεν διστάζει και δίνει στο κολοσαίο μερικά μαύρα πρόβατα
για να θυσιαστούν, και να καθησυχάσει την οργή του όχλου.
Οι Έλληνες πολιτικοί δεν πρωτοτύπησαν. Στην διπλανή μας Ιταλία καταδικάστηκε παλαιότερα ένας πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός ο Μπετίνο Κράξι και πέθανε αυτοεξόριστος στην Τυνησία. Ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός ο Τζούλιο Αντρεότι καταδικάστηκε για τις σχέσεις του με την Μαφία. Μετά την διάλυση του παλαιού πολιτικού συστήματος εξ αιτίας των σκανδάλων έρχεται ο μεγιστάνας Σύλβιο Μπερλουσκόνι που έχει 30 δικαστήρια για σωρεία κατηγοριών και μόνο προχθές καταδικάστηκε οριστικά σε ηλικία 76 ετών. Στην Ισπανία βουίζει ο κόσμος για τον χρηματισμό του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόϊ και του κόμματος του, αλλά και στελεχών του σοσιαλιστικού κόμματος. Ο κόσμος της πολιτικής έχει πολύ βρωμιά γιατί εμπλέκονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα. Να γιατί πρέπει να υπάρχει εξονυχιστικός έλεγχος και διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου