Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΝΑΙ ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΛΙΤ ΦΤΑΙΝΕ.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Οι Ελληνικές πολιτικές και οικονομικές ελίτ φταίνε που έριξαν την οικονομία στα βράχια. Δεν φταίνε οι ξένοι. Γιατί να μας λυπηθούν οι ξένοι όταν πάμε σαν ζήτουλες και τους εκλιπαρούμε για δανεικά; Οι ξένοι δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί. Απλώς κάνουν τη δουλειά τους ως διεθνείς τοκογλύφοι.Οι Ελληνικές ελίτ φταίνε για το πελατειακό κράτος που δημιούργησαν και για τα ανεξέλεγκτα δάνεια που πήραν και τώρα τα ρίχνουν όλα στις πλάτες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ποιος θα πληρώσει; Ο μεγαλοφοροφυγάς με τις "οφ σορ", η αυτός που απαλλάσσεται και με τη βούλα του νόμου; Αυτοί είναι οι προστατευόμενοι του συστήματος και κυβερνούν.
Προφανώς το σύστημα είναι άδικο.Ως γνωστόν υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Πουθενά όμως στον κόσμο παρά τις επαναστάσεις, δεν θεραπεύτηκε αυτή η αδικία.
Το καπιταλιστικό μοντέλο στηρίζεται στην κατανάλωση.Η Ελλάδα για να καταναλώσει βιομηχανικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας στηρίχτηκε σε συνεχή δάνεια και φούσκωσε υπέρμετρα το έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών. Οι άπληστοι τραπεζίτες που διψούσαν για περισσότερα κέρδη σιγόνταραν το καταναλωτικό μοντέλο με άφθονα δάνεια. Με το αζημίωτο βέβαια. Το κράτος δεν εισέπραττε αυτά που ξόδευε και ήταν ελλειμματικό. Και να, νέα δάνεια και να, νέα τοκοχρεολύσια.
Έτσι φτάσαμε στον πάτο.
"Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;" "Οι βάρβαροι ήταν μια κάποια λύσις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου