Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΦΡΙΚΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΌ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Τα τελευταία είκοσι ,τριάντα περίπου χρόνια είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις ανδρών που είχαν κομματιάσει τις νεαρές συζύγους τους τις έβαλαν σε σακούλες απορριμμάτων και τις πέταξαν στους κάδους.
Πριν είκοσι περίπου ημέρες έμαθε εμβρόντητο το κοινό ότι πατέρας από το Άργος πυροβόλησε θανάσιμα την 17χρονη κόρη του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Τελικά η κόρη του θα ζήσει αλλά πιθανόν να μείνει ανάπηρη ενώ ο πατέρας βρίσκεται σε κώμα. Γράφτηκε στον τύπο ότι ο άνδρας αυτός είχε χωρίσει από την σύζυγο του.Στην επιστολή που της άφησε της γράφει ότι σκοτώνει τη κόρη τους επειδή τον χώρισε και του πήρε και τα μαγαζιά, και έχει οικονομικό πρόβλημα.Για να πεθάνει και εκείνη αργά αργά από τη στενοχώρια της δολοφονεί το παιδί τους. Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΊΑ ΑΥΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΘΗΚΑΝΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΈΤΡΩΓΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. ΤΟΤΕ ΥΠΉΡΧΕ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΩΔΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ; Βέβαια οι ζωόφιλοι γνωρίζουν ότι ακόμη και τα ζώα προστατεύουν με κίνδυνο της ζωής τους τα μικρά παιδιά τους.
"Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα" είχε γράψει σε κείμενο του ο λογοτέχνης Μενέλαος Λουντέμης.
Κατά κόρον γράφεται και λέγεται ότι τα εγκλήματα τα διαπράττουν¨ "αυτοί που δεν είναι σαν κι εμάς" οι ψυχικά ασθενείς. Οι ψυχίατροι όμως λένε ότι δεν διαφέρει η εγκληματικότητα των ψυχικά ασθενών από αυτή του γενικού πληθυσμού.
Άρα άδικα στιγματίζονται οι ψυχικά ασθενείς λέτε και οι άλλοι οι" κοινωνικά ορθοί," είναι άσπιλοι και αμόλυντοι από κοινωνικές επιδράσεις.
"Κανονικοί" άνθρωποι της διπλανής πόρτας διαπράττουν σε δεδομένη στιγμή φρικτές εγκληματικές πράξεις που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου, όπως τις εγκληματικές πράξεις που προαναφέραμε.
Τι είναι ο άνθρωπος; Πρόβατο ή λύκος.Νομίζω ότι το ερώτημα αυτό πρέπει να απαντηθεί κατά μόνας. Τι θέλει να είναι ο καθένας μας; Για να αγωνιστεί και για τη κοινωνία που του ταιριάζει. Ο "λύκος" βέβαια με πράξεις και με λόγια πρέπει να μπαίνει στο κοινωνικό περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου