Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Το πτωχευμένο ελληνικό δημόσιο με το δυσθεώρητο χρέος δανειζόταν πριν την χρεοκοπία του, αφειδώς από τις αγορές. Δηλαδή τις τράπεζες και τα αμοιβαία κεφάλαια "φαντς." Οι ελληνικές τράπεζες του είχαν δανείσει περίπου 65 δις ευρώ πολύ μεγάλα ποσά του δάνεισαν και οι Γερμανικές Γαλλικές τράπεζες κ.α Όλοι αυτοί οι δανειστές δεν γνώριζαν που δάνειζαν; Ότι το ελληνικό δημόσιο είχε αδύναμο μηχανισμό είσπραξης δημοσίων εσόδων, ότι υπήρχε φοροδιαφυγή ότι η δημόσια διοίκηση είχε τα χάλια της;
Το γνώριζαν οι τραπεζίτες και έπαιρναν το ρίσκο τους γιατί κέρδιζαν αμύθητα ποσά με τα υψηλά επιτόκια που χορηγούσαν τα δάνεια.
Όταν φούλαρε από τα χρέη το δημόσιο οι τράπεζες προσπάθησαν να ξεφορτωθούν το "σάπιο εμπόρευμα" όσο όσο, και η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία με επικεφαλής την Γερμανία να φορτώσει με δυσβάσταχτα νέα δάνεια και αβάσταχτη λιτότητα τον ελληνικό λαό. Έστω κι αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ο ελληνικός λαός μαζί με τους ευρωπαΪκούς λαούς οδηγείται σε αδιέξοδο. Η πολιτική της ασύδοτης αγοράς που ακολουθούν ευρωπαϊκές ελίτ, και του νεοφιλελευθερισμού οδηγεί σε αδιέξοδα τις κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου