Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία. Αναστατώθηκε η γύρω μας περιοχή από τον ξεσηκωμό των λαών. Κυβερνήσεις σαρώθηκαν εν μια νυκτί δικτατορικά διεφθαρμένα καθεστώτα γκρεμίσθηκαν. Η αυθόρμητη επαναστατική ορμή ονομάστηκε"Αραβική άνοιξη" από τα μέσα ενημέρωσης.Κάθε κράτος βέβαια είναι και διαφορετική περίπτωση. Η Λυβίη απαλλάχτηκε από το καθεστώς του Καντάφι και σπαράσσεται από τις αντιμαχόμενες φυλές, η Αίγυπτος από τους φανατικούς μουσουλμάνους, και τους στρατιωτικούς, η Συρία από ομάδες φανατικών μουσουλμάνων,εναντίον του μπααθικού δικτατορικού καθεστώτος της Συρίας του Χαφέζ. Αλ. Άσαντ. Οι εταιρίες οπλικών συστημάτων τρίβουν τα χέρια τους, βάσει της λογικής¨ "Όταν εσείς έχετε προβλήματα εμείς έχουμε δουλειές." Πλασάρουν τα οπλικά τους συστήματα σε όλες τις παρατάξεις. Αρκεί τζίρος να γίνεται και να γεμίζει το ταμείο.
Οι λαοί αυτοί παλιές αποικίες των Ευρωπαίων δεν έχουν δημοκρατικές κοινοβουλευτικές εμπειρίες ούτε μπορούν αυτές να επιβληθούν από τα έξω όπως επιθυμούσε ο μικρόνους πρόεδρος Τζώρτζ Μπους ο Β.
Οι διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι διακηρύξεις του Ο.Η.Ε έχουν γίνει χαρτί υγείας για χρήση στην τουαλέτα, στα χέρια των μεγάλων δυνάμεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου