Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ {Στη "Καθημερινή"} ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΉΣ ΑΥΓΗΣ."
Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΣΗΜΑΔΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΟΥ.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Η θρησκεία είναι ο στεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος είναι η ψυχή σένα κόσμο χωρίς ψυχή είναι το όπιο του λαού."ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ
"ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ
Το θέμα δεν είναι Χριστιανισμός η πανθεϊσμός αλλά μια δίκαιη κοινωνία και ένα οικονομικό σύστημα που δεν θα καταστρέφει τη φύση δεν θα αφήνει στο περιθώριο ανθρώπους δεν θα διέπεται από κρίσεις {μεγάλες και μικρές υφέσεις} δεν θα κάνει πολέμους δεν θα μακελεύει λαούς.
Ο Σ.Ζ δεν μιλάει για τα αίτια που γεννούν το ναζισμό και το φασισμό
αλλά ξεστρατίζει τη συζήτηση σε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Μήπως ο Πάπας της Ρώμης ξεσηκώθηκε κατά των ναζί του Χίτλερ ή μήπως στάθηκε σιωπηλός στην εξόντωση των Εβραίων;
"Οταν ο ναζισμός στη Γερμανία έγινε μεγάλο μαζικό κίνημα, χαμήλωσε τους αντιχριστιανικούς τόνους του και έστησε γέφυρες με τους χριστιανούς· χρειαζόταν και την Εκκλησία, μια Εκκλησία βέβαια υποταγμένη στο Γ΄ Ράιχ, την Εκκλησία των Deutsche Christen, των Γερμανοχριστιανών. Το ίδιο ακριβώς κάνει σήμερα και η Χρυσή Αυγή, ακολουθώντας και εδώ πιστά το παράδειγμα του δασκάλου της, του Χίτλερ: αποσιωπά καιροσκοπικά, στον δημόσιο λόγο της, την αντιχριστιανική κοσμοθεωρία της, προκειμένου να προσεταιριστεί τους χριστιανούς. Τότε, στη ναζιστική Γερμανία, πάρα πολλοί ήταν οι χριστιανοί που συνεργάστηκαν με το καθεστώς, περισσότεροι ήταν εκείνοι που σιώπησαν, αρκετοί όμως ήταν και αυτοί που αντιστάθηκαν και ορισμένοι εξ αυτών μαρτύρησαν. Τώρα, και οι τρεις αυτοί δρόμοι ακριβώς είναι ανοιχτοί, σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, μπροστά σε όλους ανεξαιρέτως τους χριστιανούς της Ελλάδος, μπροστά στον αρχιεπίσκοπο, στους επισκόπους, τους ιερείς, τους μοναχούς, τους θεολόγους, τους πιστούς. Ας διαλέξει ο καθένας κατά την τιμή και τη συνείδησή του. Κανείς πάντως αύριο δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε."
ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ -"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου