Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο πρωθυπουργός μέχρι το 2004, κ. Κώστας Σημίτης έδωσε το «δακτυλίδι» διαδοχής στον υπουργό του των εξωτερικών Γιώργο Α. Παπανδρέου, επειδή στην διαμάχη του με τους μνηστήρες του ΠΑΣΟΚ, τον στήριξε στην αρχηγία. Στις 3-11- 2011 ο καθηγητής πολιτικών επιστημών, του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θανάσης Διαμαντόπουλος σε απογευματινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» κριτίκαρε τα πολιτικά τζάκια στην Ελλάδα, και είπε μεταξύ άλλων τα εξής ¨ «Ένας φίλος μου υποψήφιος για την αρχηγία κόμματος μου είπε ¨ « Ο αντίπαλος μου είναι βλάκας αλλά βλέπεις, εγώ δεν διαθέτω ευγενή γονίδια».Ο κ. Διαμαντόπουλος φωτογράφισε τον φίλο του αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως και υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ασφαλώς δεν περιποιεί τιμή στους Έλληνες να εκλέγουν πολιτικές δυναστείες να ηγηθούν , όταν απέρριψαν την Βασιλεία με ποσοστό 70%.
Η προσκόλληση στις πολιτικές δυναστείες συνάδει με την ωριμότητα των εκλογέων , με το πολιτιστικό, και πολιτικό επίπεδο των Ελλήνων. Ένας πρώην πρεσβευτής των Η.Π.Α στην Ελλάδα ο Έντμουντ Κήλι πρόσφατα σε συνέντευξη του στην «Ελευθεροτυπία» είπε ότι ¨ «οι Έλληνες προστατεύουν την οικογένεια τους, και το θεωρούν φυσιολογικό, και οι πολιτικοί να στηρίζουν τις δικές τους οικογένειες». Την ίδια θεώρηση έχει και ο καθηγητής Στέλιος Ράμφος, ο οποίος λέει¨ «Οι Έλληνες στηρίζονται στο δίκαιο του αίματος. Ενδιαφέρονται για την οικογένεια τους το πολύ πολύ για κανένα στενό τους φίλο ή κουμπάρο, και όχι για το κοινωνικό σύνολο.»
Ο Πρίγκιπας κ. ΓΑΠ πήρε το δακτυλίδι και από τον Σημίτη ,και από τον λαό με εκλογές. Η πολιτική που άσκησε είχε στοιχεία ιλαροτραγωδίας. Ταπείνωσε την Ελλάδα για να κρατηθεί γαντζωμένος στην εξουσία, όντας επαγγελματίας πολιτικός και μην έχον ασκήσει άλλο επάγγελμα. Ο δικός μας πρίγκιπας δεν είναι διαφορετικός από τους γαλαζοαίματους τούτου του κόσμου. Αν θυμάστε από την ιστορία ο Λουδοβίκος 16ος είχε αναφωνήσει μεγαλοπρεπώς¨ «Μετά από εμένα το χάος.» Ένα χάος που είχε δημιουργήσει ο ίδιος.{ Σημείωση. Διαβάστε και την Γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» που είχε τίτλο με μεγάλα Ελληνικά γράμματα¨ «ΧΑΟΣ» μετά την απόφαση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου