Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Μεσάρης έστειλε μια ενδιαφέρουσα επιστολή- σχόλιο για την πολιτική επικαιρότητα στην "Ελευθεροτυπία" της 25-11-2011 όπου και αναδημοσιεύουμε.
Στην ίδια εφημερίδα επίσης ο αναγνώστης Γιάννης Γεωργιάδης από το Χαλάνδρι καταγγέλλει ότι η τηλεόραση της βουλής κοστίζει {4.500.000} τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει έργο. Για να μη νομίζουμε ότι όλοι οι πολίτες κάθονται στον καναπέ τους, αποχαυνώνονται στην τηλεόραση, και δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά. Όταν ο λαός ενεργοποιείται μπορούν να διορθωθούν οι αδικίες, και να τρίξει η καρέκλα της όποιας εξουσίας.

«ΚΚΕ: Καμία ενότητα, με άλλη Αριστερά. Το ΚΚΕ, η μόνη Αριστερά. Οχι κυβέρνηση, ΚΚΕ. Αξιωματική αντιπολίτευση, ισχυρού ΚΚΕ, με αδύναμες αστικές κυβερνήσεις, να συγκυβερνάμε ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Ελα Λένιν στον τόπο σου. Σαμαράς: Είμαι αξιωματική αντιπολίτευση και μπαίνω στη συγκυβέρνηση και συγκυβερνώ, αντιπολιτευόμενος τη συγκυβέρνηση και το Μνημόνιο που δεν το ψήφισα αν και το στήριξα και τώρα θα το ψηφίσω αντιπαλεύοντάς το.
Ελα Καραμανλή πρεσβύτερε στον τόπο σου. (Η Γιαννάκου, ευρωβουλευτής της Ν.Δ., αναρωτήθηκε στη ΝΕΤ: Αν ο Σαμαράς δεν τα έκανε όλα αυτά, πού θα ήταν σήμερα το ποσοστό της Αριστεράς;) GΑΠ: Είμαι αντιεξουσιαστής στην εξουσία και φωνάζω: ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ στην εξουσία. Ελα Αντρέα στον τόπο σου. ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένει τον Γκοντό, τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών που τον περιμένουν και οι χιλιάδες αριστεροί, ανένταχτοι, να γίνουν μέλη του. ΔΗΜΑΡ: Γίνανε από δυο χωριά-χωριάτες (Ευρωχωριάτες) και οι μεν κουβελικοί λένε, ναι στη συγκυβέρνηση, με ακροδεξιά οικονομική πολιτική αλλά όχι με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ και οι δε ψαριανοί (ε ρε, ψαριανό μπουρλότο που χρειάζεται) λένε ναι σε όλα.
Δεν υπάρχουν λένε ακροδεξιοί, αλλά ακροφιλελεύθεροι. Ελα Γκράμσι στον τόπο σου. Μην ξεχνάμε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ• υπάρχουν εκεί κάτι πολέμαρχοι ταξικοί που λένε, τώρα που έκανε και η μύγα - ΑΝΤΑΡΣΥΑ κώλο, μπορεί μόνη της να χέσει τον καπιταλιστικό κόσμον όλο. Κι ο λαός στενάζει, ενότητα φωνάζει.
Ενότητα, από τη γνήσια αναρχία, ώς τη γνήσια σοσιαλδημοκρατία, με όλη την Αριστερά μαζί, για αληθινή δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Τέλος: Παπαδήμος - Καρατζαφέρης: Παπαδήμος - Τρόικα - Καρατζαφέρης - ΛΑΟΣ, για πάντα στην εξουσία κι όποιον πάρει ο Χάρος».
Κώστας Μεσάρης
Ηθοποιός
«Η Βουλή των Ελλήνων, κατά παγκόσμια νομίζω πρωτοτυπία, έχει δικό της τηλεοπτικό σταθμό. Θα πίστευε κανείς ότι ο σταθμός αυτός θα μετέδιδε τις συνεδριάσεις της Βουλής. Δεν συμβαίνει, όμως, κάτι τέτοιο.
Γιατί τότε θα έδειχνε τα άδεια έδρανα και συνεδριάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 15 έως 20 βουλευτές. Παρουσιάζει εκπομπές που παρουσιάζουν και τα άλλα ιδιωτικά κανάλια και θα έπρεπε να καταργηθεί για λόγους οικονομίας. Και το σπουδαιότερο, δεν έδειξε ούτε τις κρίσιμες και ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Αντί γι' αυτό, όμως, ο πρόεδρος της Βουλής είπε, όπως διάβασα στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" της 20ής/11/11, ότι δεν στοιχίζει και πολλά. Μόνο 4,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο πληρώνει ο βαριά φορολογούμενος μισθωτός και συνταξιούχος.
Διάβασα ακόμη ότι ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι η δαπάνη δεν είναι μεγάλη, η λειτουργία του σταθμού αποτελεί μεγάλη επιτυχία του κ. Απ. Κακλαμάνη και συνιστά την ίδρυση και ραδιοφωνικού σταθμού, για να βολευτούν προφανώς και άλλα δικά μας παιδιά στο πολυάριθμο προσωπικό της Βουλής. Και το πιο προκλητικό, δεν τον ενδιαφέρει αν δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού. Βουλή είμαστε, είπε, το τακτοποιούμε εύκολα. Δηλαδή, Βουλή είμαστε, κάνουμε ότι θέλουμε. Δεν έχει σημασία αν αυτό είναι σωστό ή λάθος, δίκαιο ή άδικο, λογικό ή παράλογο.
Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον προϋπολογισμό της Βουλής, γιατί, όπως είπε ο εκπρόσωπός του, οι όποιες περικοπές δαπανών έγιναν, προέκυψαν από λεηλασία στα εισοδήματα των εργαζομένων. Καλό θα ήταν να υπήρχαν και σημαντικές περικοπές στις αποδοχές των βουλευτών, αλλά οι περικοπές των αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλής τον μάρανε τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι να πει κανείς. Εδώ είναι Βαλκάνια».
Γιάννης Γεωργιάδης
Χαλάνδρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου