Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ 1995¨ "ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ"
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου, και συγγραφέας, Βασίλης Ραφαηλίδης απεβίωσε πριν μερικά χρόνια. Τα λόγια του και οι σκέψεις του παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα σαν να μην πέρασε μια ημέρα.

"Αν η Ελλάδα ήταν κάποτε υποτελής στους Ευρωπαίους και όχι στους Τούρκους, ίσως δεν θα ένιωθε σήμερα την ανάγκη να γίνει ετεροχρονισμένα αποικία, των Ευρωπαίων.
Η μπας και νομίζετε πως είμαστε μέλος της Ενωμένης Ευρώπης , στ`αλήθεια ισότιμο με τ`άλλα;Υπάρχει , βέβαια, μια ισοτιμία της δραχμής με τα ξένα νομίσματα, αλλά δεν υπάρχει πλέον καμιά ισοτιμία του νέου Ελληνικού "πολιτισμού" ούτε με τον αρχαίο ούτε με τον Ευρωπαϊκό. Όσο συντομότερα το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τόσο πιο εύκολα θα ανεχτούμε τον μοιραίο πόνο,από το μοιραίο παλούκι πάνω στο οποίο καθίσαμε μόνοι μας. Α,ν σήμερα μας κάνουν κλύσμα οι Ευρωπαίοι, για να ξαλαφρώσουμε από τον πρωτόγονο σωβινισμό μας, τόσο το καλύτερο για το παχύ μας έντερο ,που έγινε σμπαράλια από την δυσκοιλιότητα , λόγω της βιαστικής μάσας των κλοπιμαίων. Χάπα χλούπα τα δάνεια , το λούκι κάποτε έκλεισε και το τούνελ έγινε αδιέξοδο."
ΠΗΓΗ "ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ" "ΜΥΘ{ΙΣΤΟΡΙΑ} ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ." ΕΚΔΟΣΗ "ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ" 1995

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου