Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Το γνώριζε ο Ελληνικός λαός ότι το Ελληνικό κράτος ήταν υπερχρεωμένο; Αν το γνώριζε γιατί κάνουν{έκαναν} όλοι ηγεσία και λαός ότι πέφτουν από τα σύννεφα; Ο λαός δεν ψήφιζε με τεράστια ποσοστά 85% τα κόμματα που πτώχευσαν την χώρα;
Γιατί ερωτάς; Και οι ΗΠΑ δεν χρωστούν τεράστια,σχεδόν ασύλληπτα ποσά; Δεν το πράττουν κρυφά. Το γνωρίζει ο λαός κι εκεί.
Τότε γιατί ο λαός δέχεται να υποθηκεύουν το μέλλον των νέων γενεών των παιδιών του και των εγγονιών του;
Διότι δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία στις δυτικού τύπου δημοκρατίες παρά μόνο κατ,όνομα. Δεν κυβερνά πραγματικά ο λαός, παρά την καθολική ψηφοφορία και την υποθετική "αντιπροσώπευση" της καθολικής βούλησης, αλλά μια ολιγαρχία η οποία δεν υπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα του. Υπηρετεί δήθεν τα λαό, αλλά εν τοις πράγμασι υπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρότερων οικονομικά ομάδων.
Όσο η Ελληνική και ξένη ολιγαρχία κέρδιζε από την υπερχρέωση της χώρας πετούσε και κοκαλάκια στον λαό, και τον εφησύχαζε με τεχνοκρατικά παραμύθια και με λογιστικά τρικ.Μπορούσε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Α.Π να πάρει αυστηρά μέτρα λιτότητας και να αναδιοργανώσει το κράτος ώστε να μην οδηγηθούμε στο μνημόνιο και σε διεθνή επιτροπεία; Δεν μπορούσε γιατί ο λαός δεν άντεχε απότομα την αλήθεια.Είχε συνηθίσει να ζει στην πολιτική εξαπάτηση και στο πολιτικό ψεύδος.Και από τα δύο κόμματα εξουσίας. Αν ο Γ.Α.Π ο οποίος συνέχιζε την πολιτική εξαπάτησης και ψεύδους των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ ασκούσε ξαφνικά αυστηρή δημοσιονομική πολιτική θα ξεσηκωνόταν και οι πέτρες.
Να γιατί μας οδήγησε ο Γ.Α.Π στο Δ.Ν.Τ και στην τρόικα. Ώστε λοιπόν¨ "βλάπτουν και οι δύο {ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ} το ίδιο την Συρία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου