Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Ο υπαρκτός σοσιαλισμός" οριστικά εισήλθε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη αριστερά χωρίς σύστημα, με¨ ελευθερία, προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατία, και ελεύθερη ελεγχόμενη αγορά ίσως "των μικρών πραγμάτων" όπως λέει κι ένας παλιός μου φίλος και κράτος πρόνοιας. Όποιος ονειρεύεται έστω εν ευθέτω χρόνο επαναστατικές ανατροπές είναι βαθιά νυχτωμένος. Ας ρίξει μια ματιά στον παγκόσμιο χάρτη να δει το τελικό αποτέλεσμα όπου πραγματοποιήθηκαν στο απώτερο παρελθόν.
Συμφωνώ όμως με την τοποθέτηση του "αμετανόητου κομμουνιστή" εκπροσώπου της Κ.Ο.Ε στον ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο ότι: "Ποια είναι η άποψή μας για το πολιτικό οικοδόμημα της Ευρώπης. Υποστηρίζω ότι χρειαζόμαστε μια επανάσταση της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Που να σημαίνει: κύρος και δύναμη στα εθνικά κοινοβούλια, αλλαγή και αποφασιστικότητα στο ευρωκοινοβούλιο. Όλοι οι θεσμοί οι οποίοι δεν στηρίζονται πουθενά, σε καμία λαϊκή νομιμοποίηση (ούτε καν σε θεσμική πλέον), να αμφισβητηθούν. Να τεθεί σε κίνηση μια διαδικασία ανατροπών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η φράση, «της επανάστασης της δημοκρατίας στην Ευρώπη», είναι μια πολύ καλή φράση που την έχει πει ο σύντροφος Νίκος Χουντής. Πρέπει να προστεθεί αυτός ο πολιτικός όρος στη σκέψη, την ορολογία και τη στρατηγική μας για να μπορούμε να μιλάμε για οποιαδήποτε αλλαγή. Διότι, το να αναφέρουμε γενικά τους πόθους μας για μια Ευρώπη οικολογική, φεμινιστική, ειρηνική κλπ., είναι μεν καλό αλλά παραμένει απλά μια έκθεση ιδεών και επιθυμιών. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν τίθενται οι πολιτικοί όροι που θα επιτρέψουν τέτοιες τεράστιες, όσο και αναγκαίες, αλλαγές."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου