Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
                      ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ;
                         ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι επί τέλους βγαίνουμε δειλά δειλά στις αγορές για δανεικά. Κατ`αρχήν φαίνεται καλό σημάδι να μπορεί η Ελλάς έστω και υπό την προστασία της τρόικα να βγαίνει στις χρηματαγορές.
Με τι προσόντα όμως βγαίνουμε στις αγορές όταν ήδη χρωστάμε τα μαλλιά της κεφαλής μας και δεν μπορούμε  να αποπληρώσουμε το χρέος όπου γίνεται θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας; Πόσο άλλαξε το κράτος για να μπορεί ν`αναπληρώσει σιγά σιγά τα εισοδήματα των εργαζομένων και να προσφέρει τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα πολιτισμένα κράτη;
Άλλαξε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας με νέα προϊόντα και υπηρεσίες; Όχι. Άλλαξε το σύστημα παιδείας για να παρέχει υψηλή παιδεία αλλά και να καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς; Όχι.Άλλαξε η διοίκηση του κράτους με παροχή πλήρους μηχανοργάνωσης , και για να διορίζονται οι υπάλληλοι αξιοκρατικά και με υψηλά προσόντα.Όχι. Άλλαξε η πελατειακή νοοτροπία των κομμάτων που κατασπατάλησαν με δάνεια τους κρατικούς πόρους; ΌΧΙ.«Δεν έχει νόημα η έξοδος στις αγορές, είναι μια έξοδος γιαλαντζί» δήλωσε ο Γ. Σταθάκης και εξήγησε ότι η χώρα χρωστάει αυτή τη στιγμή 325 δισ. ευρώ, δηλαδή γύρω στο 170% του ΑΕΠ. Το χρέος της χώρας δηλαδή είναι μεγαλύτερο από όταν βγήκαμε από τις αγορές. Επιστρέφουμε στις αγορές με χρέος μόνο 20 δισ. αυτή τη στιγμή γιατί όλο το άλλο χρέος είναι εκτός αγορών, βρίσκεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
"Επιπλέον, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, τα ελληνικά ομόλογα από τους οίκους αξιολόγησης εξακολουθούν να ονομάζονται¨ «σκουπίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου