Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕΡΑ;
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Έφηβος¨"Γιατί πατέρα ορισμένα παιδιά πλουσίων οικογενειών δεν είναι ευχαριστημένα από την ταξική διάρθρωση των κοινωνιών και γίνονται επαναστάτες, κομουνιστές, και ανατροπείς του κατεστημένου;
Πατέρας¨ "Διότι οι νέοι αντικρίζουν τον κόσμο με φρέσκια ματιά τον μετρούν και τον αμφισβητούν προσπαθώντας να τον αλλάξουν.
Ορισμένοι πλούσιοι νέοι επαναστατούν απαρνούνται την ταξική τους θέση και υποστηρίζουν τους εργαζόμενους. Οι πολλοί μεγαλοαστοί και αστοί ακολουθούν τον δρόμο του μπαμπά.
Τον περασμένο αιώνα η αφρόκρεμα της δυτικής διανόησης τάχθηκε με την αριστερά.
Προσωπικά γνώρισα Έλληνες κυρίως μεσοαστούς διανοούμενους που θυσίασαν τη ζωή τους { μια ζωή φυλακές και εξορίες} νομίζοντας παθιασμένα ότι η ιδεολογία και η πολιτική είναι δόγμα και θρησκεία κι ότι θα μπορούσαν ν`αλλάξουν τον κόσμο.
Μην λησμονείς ότι ο θεμελιωτής του Μαρξισμού που ονομάστηκε "επιστημονικός σοσιαλισμός" Καρλ Μαρξ ήταν γιος εύπορου δικηγόρου της εποχής του και ο στενός του συνεργάτης Φρίντρηχ Ένγκελς που τον συντηρούσε και οικονομικά ήταν γιος βιομηχάνου.
Οι πλούσιοι νέοι έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν να μορφωθούν να καλλιεργηθούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες σκέψης.
Οι φτωχοί που είναι υποχρεωμένοι από ανάγκη να εργαστούν {από παιδιά παλαιότερα}¨ "δεν διαθέτουν παρά τις αλυσίδες για να τους δέσουν οι καπιταλιστές."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου