Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΕΠΑΙΤΕΙΑ
Ο Παπανδρέου έβγαλε το δίσκο επαιτείας σε Μέρκελ, Σαρκοζί και Ομπάμα.
Μας ευχήθηκαν καλές δουλειές και καλό κουράγιο. Άσχημο πράγμα το χρέος.
Όταν χρωστάς σε έχουν όλοι στο χέρι . Λένε ότι είσαι πατήρης δεν είσαι φερέγγυος κανείς δεν σου έχει εμπιστοσύνη. Είσαι ευάλωτος σε πιέσεις στα εθνικά θέματα και όχι μόνο. Παίζει παιχνίδια στην πλάτη σου η διεθνής κερδοσκοπία.
Δεν είναι όμως αναπόφευκτο το πάνω χέρι στις χαλεπές και γκρίζες ημέρες μας να το έχει η διεθνής των τραπεζών των κερδοσκοπικών κεφαλαίων και των πανίσχυρων πολυεθνικών; Όταν σοσιαλιστές και συντηρητικοί απελευθέρωσαν την διεθνή αγορά, την άφησαν να λειτουργεί χωρίς ρυθμίσεις και χωρίς κανόνες; Το διεθνές παρασιτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο σήμερα κυριαρχεί και αποσταθεροποιεί τις κρατικές οικονομίες. Όταν στεγνώσει τα κράτη και πάρει τα μετρητά από την αγορά τότε στέλνει το αδελφάκι του το Δ.Ν.Τ. και στραγγίζει ότι απόμεινε από την ικμάδα και το αίμα των λαών. Μετά την αποτυχία του σοσιαλιστικού μοντέλου να φέρει την ευτυχία στους λαούς του κόσμου τώρα κανένα φάντασμα «δεν πλανιέται στην Ευρώπη».
Ο κόσμος κυριαρχείται από τα θηριώδη συμφέροντα τα οποία δεν παράγουν αλλά παρασιτούν, και μέσα από την παρασιτική κερδοσκοπική τους δράση σπέρνουν θύελλες και καταιγίδες στους λαούς του κόσμου. Η ασυδοσία των αγορών έφερε την κρίση στην Αμερικάνικη οικονομία και σαν τον ιό της γρίπης μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Η μόνη αντίσταση είναι ο ξεσηκωμός των λαών και τα κοινωνικά κινήματα , τα οποία θα πρέπει να υψώσουν ένα πελώριο ανάχωμα στις αντιλαϊκές πολιτικές, οι οποίες καταστρατηγούν τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες θυσίες και αίμα και τους φέρνουν σε απελπισία.
Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Η ναζιστική Γερμανία του μεσοπολέμου και του αιματοκυλίσματος τη Ευρώπης, άλλαξε πρόσωπο. Δεν είχε πλέον την δυνατότητα εύκολα να μακελεύει τους λαούς της Ευρώπης. Με μοντέρνο προσωπείο ευκολότερα μπορούσε να ηγηθεί της Ευρώπης και να την έχει στο χέρι. Η άλωση της Ευρώπης μέσω της Ευρωπαϊκής ένωσης, είναι το μοντέρνο προσωπείο της μεταναζιστικής Γερμανίας. Άμα θυμώσει όμως στέλνει και το ΝΑΤΟ και διαλύει την Γιουγκοσλαβία όπως έπραξε την περασμένη δεκαετία.
Σήμερα η Γερμανία με το σπαθί της και με το «λαδoτύρι» στο χέρι με προμετωπίδα της την « Siemens» έχει διαφθείρει τις περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου. Με ηγήτορα την Γερμανία δημιουργήθηκε το ευρώ, με στόχο ως το ισχυρότερο κράτος να έχει τους λαούς της Ευρώπης κάτω από την Γερμανική μπότα των τραπεζών της και των βιομηχανικών ομίλων της. Κατά τα άλλα ζήτω η Ευρώπη των λαών που διαλαλούσε η ανανεωτική αριστερά . Σιγά η πατρίδα κοιμάται. Η αριστερά ζει στον κόσμο της, και «έξω ουδέν ακούν οι λαοί την βουή των επερχομένων γεγονότων».
Η Ν.Δ. ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η ΝΔ. κάνει ότι λησμόνησε πως κυβερνούσε 6 χρόνια και έριξε την οικονομία; της χώρας στα βράχια. Τα στελέχη της ασκούν χωρίς ντροπή κριτική στην σημερινή κυβέρνηση, λες και το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.
Μα δεν έχουν λίγη τσίπα τα μεγαλοστελέχη της Ν.Δ. που βγαίνουν στα διάφορα κανάλια; Κάποιος πρέπει να τους πει «Αιδώς Αργείοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου