Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν απαξιωθεί στην συνείδηση των πολιτών ασχέτως αν η ψήφος είναι υποχρεωτική και προσέρχονται στις εκλογές. Ο βασικότερος λόγο είναι
ότι οι πολιτικοί που τα εκπροσωπούν ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους κυρίως συμφέρον και της οικογενείας τους. ΒΛΕΠΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
Πολλοί από αυτούς τους πολιτικούς εκλέγονται σχεδόν ως αντιπρόσωποι {συγκεκαλυμμένα} βέβαια
μεγάλων οικονομικών ομίλων. Έχουν περάσει 36 χρόνια ομαλού πολιτικού βίου, και ακόμη δεν κατάφεραν τα δυο κόμματα εξουσίας να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο και λειτουργικό κράτος, όπου θα σέβεται και θα εξυπηρετεί τον πολίτη.
Οι λίγοι πολιτικοί που πολιτεύονται έντιμα και προσφέρουν στα κοινά, κατασυκοφαντούνται απογοητεύονται, και εξοβελίζονται από την πολιτική.
Ένα επίσης ιδίωμα των κομμάτων εξουσίας, είναι ότι λένε μισές αλήθειες, ή δίνουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, που γνωρίζουν πως δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν.
Τώρα για το θέμα του χρέους και του ελλείμματος. Την Τρίτη 23-3-2010 στην εκπομπή του Κ. ΖΟΎΛΑ «ΠΡΕΣ» στην «ΝΕΤ» έλαβαν μέρος δυο πρώην υπουργοί ένας της Ν.Δ και ό άλλος πρώην, του ΠΑΣΟΚ. Συμφώνησαν και οι δύο, ότι το δημόσιο από το 2001 μέχρι το 2007 δανειζόταν γύρω στα 6 δις ευρώ το χρόνο, με διαφορά επιτοκίου με το Γερμανικό μηδαμινή. Από το 2007 είπε ο πρώην υπουργός αυξήθηκε ο δανεισμός απότομα από 6 δις, σε 60 δις το2008, και 60 δις το 2009, «και δεν μπορώ να εξηγήσω πως έγινε αυτό».Μα αν δεν μπορεί ένας πρώην υπερυπουργός της εθνικής οικονομίας να διαφωτίσει τον λαό για την αύξηση του δημοσίου χρέους τότε ποιος γνωρίζει ; Ο αμέτοχος πολίτης- ιδιώτης, ο οποίος φροντίζει για τις ιδιωτικές του υποθέσεις και απλός παρακολουθεί χωρίς να συμμετέχει στα κοινά.;
Όταν βλέπει και ακούει ο απλός πολίτης τους υπεύθυνους πολιτικούς που είχαν τόσο σημαντικές θέσεις σε καίρια πόστα του κράτους μένει άναυδος.
Και δεν απορεί πως έφεραν την Ελλάδα στα σημερινά οικονομικά χάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου