Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Έπρεπε να συμβεί κι αυτό .’’Ζήτησα το αδύνατο. Και πια κανείς δεν έμαθε τι έγινε». Τάσος Λειβαδίτης
Η Ελλάς βγήκε στην επαιτεία. Η άλλη Ευρώπη δεν της δίνει σημασία. Ύστερα σου λένε ότι είναι όλη η Ευρώπη ενωμένη σε μία μεγάλη Έυρωπαϊκή ένωση.Τουλάχιστον έτσι λέει ο τίτλος .»Ε.Ε». Ό τίτλος όμως κρύβει την ουσία. Ότι η Ευρωπαϊκή ένωση, είναι μια μεγάλη Ευρωπαϊκή αγορά για να πουλούν οι εταιρίες τα προϊόντα τους. Όλη η Ευρώπη ενωμένη και κάθε έθνος χωριστά εναντίον του άλλου έθνους για τα καλά και συμφέροντα του. Άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος και έθνος για το έθνος λύκος. Για να ολοκληρωθεί μια Ευρώπη των λαών φαίνεται ότι θα περάσουν μερικά εκατομμύρια χρόνια .Τώρα που ήρθαν και οι Κινέζοι ανταγωνιστές οι οποίοι δουλεύουν για ένα πιάτο ρύζι αντί για ένα ικανοποιητικό μεροκάματο φέξε μου και γλίστρησα. Όλο και θα πιέζουν οι Ευρωπαίοι καπιταλιστές να πέσουν τα μεροκάματα προς τα κάτω. Μέχρι να φτάσουν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι στους μισθούς των Κινέζων υπάρχει πολύ πάτος ακόμη και είναι απύθμενος, όπως και το θράσος των κατόχων του κεφαλαίου. Άλλωστε οι Κινέζοι έχουν ακόμη τριακόσια εκατομμύρια πληθυσμό ,ο οποίος έχει φύγει από τα χωριά του και δουλεύει χωρίς ασφάλιση στα Κινέζικα εργοστάσια. Σκεφθείτε να έρθουν όλοι αυτοί στην Ευρώπη. Θα πρέπει να οργανώσουμε νέους ορυζώνες για την διατροφή τους.
Για τους λαούς οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δίνουν δεκάρα και τους παραπέμπουν[το κράτος τους] στο διεθνές νομισματικό ταμείο [ΔΝΤ]σε περίπτωση που οι άφρονες πολιτικοί χρεώσουν ένα κράτος .Το ΔΝΤ επιβάλλει στο κράτος αυτό δυσβάστακτους όρους. Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και πολύχρονη λιτότητα. «Που θα βρείτε τα λεφτά;» ρωτούσαν τους επόμενους που έτασαν αυξήσεις οι προηγούμενοι κυβερνήτες μας, οι οποίοι φρόντισαν να αδειάσουν το ταμείο.»Υπάρχουν λεφτά» έλεγαν οι επόμενοι και βιαζόταν να καταλάβουν την χρυσή καρέκλα της εξουσίας. Πράγματι βρήκαν αμέσως λεφτά. Θα πληρώσουν όχι οι έχοντες και κατέχοντες, αυτοί που στέλνουν το «υστέρημα τους» στην Ελβετία αλλά οι συνήθεις ύποπτοι. Οι εργατοϋπάλληλοι και οι μικρομεσαίοι. Κι ας έχουν αφήσει στα μικρομάγαζα τους, οι μισοί από τους μικροεπαγγελματίες, απλήρωτο το ασφαλιστικό ταμείο τους, και ας έχουν μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και ακόμη δεν βρήκε η κυβέρνηση δανεικά με χαμηλό επιτόκιο. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί νομίζει η κυβέρνηση ότι οι κάτοχοι του κεφαλαίου είναι αισθηματίες και μας λυπούνται τόσο πολύ που είμαστε καταχρεωμένη χώρα, ώστε να βγάλουν από το υστέρημα τους να μας δώσουν ελεημοσύνη ή χρήματα με χαμηλό επιτόκιο. «Αμ δεν σφάξανε» θα μας λένε σαρκάζοντας.Δεν σκέπτονται οι αγορές όπως εκείνη την καημένη την φτωχή Ελληνίδα πλύστρα η οποία έδωσε από το υστέρημα της την εποχή του Ι.Καποδίστρια ότι χρυσαφικό είχε για το καλό της πατρίδας. Ηρωϊκές εποχές τον καιρό εκείνο στην εποχή της Εθνικής παλιγγενεσίας. Καημένη Πανωραία Χατζηκώστα «ψωροκώστενα» που τίμησες την Ελλάδα με την συμπεριφορά σου, και η Ελλάδα ποτέ δεν σε θυμήθηκε. Πήρε όμως το παρατσούκλι σου, φτωχή μου πλύστρα . Ελλάδα «η «ψωροκώσταινα» κι ας έλεγε «ο φτωχός» Κ. Σημίτης ότι ζούμε σε μια "ισχυρή Ελλάδα",επειδή αυτός ήταν στην εξουσία. Φούσκα ήταν η ισχυρή Ελλάδα και έσκασε όπως τις φούσκες του χρηματιστηρίου επί πρωθυπουργίας του .Πάντως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Αν το κράτος θέλει να βγάλει λεφτά. Τα κανάλια της σκουπιδοτηλεόρασης μας δίνουν την λύση. Ακολουθείστε το παράδειγμα της Τζούλιας Αλεξανδράτου μοντέλου και τραγουδίστριας..
Θα έχετε κέρδη πολλά άκοπα και εισόδημα μεγάλο.
«Έρωτα ανίκητε δίχως πρόσωπο. Θα διασωθείς εσύ τουλάχιστον έξω από το λάκκο που σκάβω κάθε νύχτα θρηνολογώντας;» Τάκης Βαρβιτσιώτης»Από τη συλλογή του «Νήματα της Παρθένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου