Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ
«Δημοκρατία είν` η μάνα της πολιτικής η χρυσοχέρα κι η κόλαση η μητέρα του παραδείσου». ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ
Κατ`αρχήν θάθελα να θέσω ένα ρητορικό ερώτημα. Ποιός κυβερνά την Ελλάδα, την Ευρώπη,
την Αμερική και τον κόσμο; Οι λαοί ή οι αγορές; Πάντως στην περίπτωση της χώρας μας αλλά και στην Ε.Ε. οι αγορές κυβερνούν και επιβάλλουν μέτρα λιτότητας τα οποία εκτελούν οι κυβερνήσεις σαν πειθήνια όργανα τους. Ας επιστρέψουμε τώρα στα του οίκου μας.
Τον τελευταίο καιρό και ιδιαίτερα από τότε που ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία
υπάρχει μια δημοσιονομική τρομοκρατία άνευ προηγουμένου. Ασκείται από τα μέσα ενημέρωσης των διαπλεκομένων με την εξουσία μεγαλοεπιχειρηματιών.
Στήνεται το σκηνικό και γράφεται το σενάριο ότι για την υπερχρέωση του κράτους δεν φταίνε οι τράπεζες, το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο τα «γκόλντεν μπόις» και οι όμιλοι επιχειρήσεων αλλά οι εργαζόμενοι, και ο δημόσιος τομέας που ασφαλώς χρειάζεται όχι κατακρήμνιση αλλά εκσυγχρονισμό, και σωστή οργάνωση και λειτουργία.. Προσπαθεί η προπαγάνδα του καπιταλισμού, στο εκμεταλλευτικό σύστημα εκείνο όπου υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να ενοχοποιήσει τους μισθοσυντήρητους παραγωγούς όπου πάνω τους κτίζεται η υπεραξία, κι όπου μοχθούν για να πλουτίσει το κεφάλαιο, ότι αυτοί φταίνε γιατί τάχα μου υπερκαταναλώνουν διάφορα υλικά αγαθά.
Είναι γνωστό ότι το ένα τρίτο της κοινωνίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ότι υπάρχουν μικροσυνταξιούχοι που πένονται, ότι η ανεργία βαίνει συνεχώς διογκούμενη. Είναι φανερό ότι υπερκαταναλώνουν, οι έχοντες το χρήμα, οι οποίοι ζουν προκλητικά και φοροδιαφεύγουν νόμιμα, γιατί έχουν ψηφίσει νόμους στα μέτρα τους προκαλώντας το κοινωνικό σύνολο. Εξαιτίας της κρίσης του καπιταλισμού την οποία δημιούργησε η απληστία των χρηματοπιστωτικών κύκλων, προσπαθούν τώρα να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους, για να πληρώσουν οι αθώοι και αμέτοχοι, τις απατεωνιές και την απληστία των εχόντων και κατεχόντων. Να πληρώσουν με μείωση μισθών για να είναι ανταγωνιστικά τα μονοπώλια και να συσσωρεύουν περισσότερα κέρδη εις βάρος των μισθοσυντήρητων και μεσαίων στρωμάτων. Αλήθεια γνωρίζει ο Ελληνικός λαός πως δημιουργήθηκε το τεράστιο δημόσιο χρέος; Δημιουργήθηκε¨ 1ον Από τις τεράστιες αμυντικές δαπάνες τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή ένωση.2ον Από το κόστος των ολυμπιακών αγώνων.3ον
Από το φόρτωμα στο δημόσιο του ασφαλιστικού συστήματος των τραπεζοϋπαλλήλων το οποίο έπρεπε να επωμιστούν οι τράπεζες. 4ον Από τα 28 δις όπου έδωσε το δημόσιο στις τράπεζες. Μπορεί να ήταν ένα μόνο μέρος μετρητά αλλά και οι εγγυήσεις χρήμα είναι .5ον Επειδή το χρέος είναι διαχρονικό να σας θυμίσω το χάρισμα δις δρχ. τότε στους μεγαλομετόχους των μεγάλων ΠΑΕ τον παλιό «καλό» καιρό; Ή τις υποχρεωτικές εξόδους των σαραντάρηδων υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, για να πωληθούν ως φιλέτα στο κεφάλαιο, όπου φορτώνουν οι επιχειρηματίες επίσης το βάρος στο κράτος.
Να συνυπολογίσουμε και το κόστος του 2% όπου ενθυλάκωσε το «εκλεκτό» πολιτικό και εξουσιαστικό προσωπικό από τα στελέχη της ΖΗΜΕΝΣ της ΝΤΈΜΛΕΡ και των υπόλοιπων λαδιάρικων μεγαλοεταιρειών ;
Βγάλτε λοιπόν φίλοι μου συμπέρασμα για τους υπαίτιους της κρίσης του χρέους , και για την ανίερη προπαγάνδα τους. Εκείνο το οποίο είναι αρκούντως απογοητευτικό ότι αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο τη κρίσης του καπιταλισμού έχουν ατονήσει,
τα κοινωνικά κινήματα. Τα κοινωνικά κινήματα μαζί με μια αριστερά πλουραλιστική πολυφωνική, και με ανοιχτούς ορίζοντες προ το μέλλον, μπορούν και πρέπει να είναι το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική ασυδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου