Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Βγαίνοντας από την σύσκεψη των τριών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης εκπροσωπώντας την «Αριστερά της Ευθύνης» τα μασούσε λίγο, και δήλωσε ότι το ενιαίο τέλος ακινήτων ναι μεν, θα πληρωθεί για το 2013 μέσω της ΔΕΗ αλλά θα επιμερισθεί βάσει της αναλογικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης σύμφωνα με την επεξεργασία των τεχνικών κλιμακίων των κυβερνώντων κομμάτων.
Αυτό σημαίνει ότι όπως έχει δημοσιευτεί στον τύπο, θα υπάρξει αφορολόγητο μέχρι τις 50.000 χιλιάδες και μέχρι τις 100.000 θα είναι απειροελάχιστος ο φόρος.
Όμως την επομένη τα παπαγαλάκια των καναλιών οι «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» των συνθημάτων στους τοίχους, αυτό το ερμήνευσαν ενδεχομένως για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης για τα χειρότερα ότι το ΕΤΗΔΕ θα μειωθεί μόνο 10%. Τζίφος. Άνθρακες ο θησαυρός άρα και οι δηλώσεις της «Αριστεράς της Ευθύνης» του Κουβέλη ήταν θεατρινισμοί για εσωτερική κατανάλωση. Το ΠΑΣΟΚ το ξέρουμε ότι στηρίζει τα πάντα γιατί πρώτο τα υπέγραψε και ότι μήδισε από την λαϊκή στήριξη. Όμως και εσύ Φώτη, Βρούτος; Αυτή είναι η επαναδιαπραγμάτευση και τα ισοδύναμα που θα πρότειναν Ν.Δ και ΔΗΜΑΡ στην τρόϊκα;
ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κ.Κ.Ε ΣΤΟ ΕΒΕΧ
Με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο
Το Κ.Κ.Ε πραγματοποίησε εκδήλωση στο ΕΒΕΧ με καλεσμένο το Μάκη Παπαδόπουλο μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ παρουσία πλήθος οπαδών του κόμματος για να επικοινωνήσει τη γραμμή του κόμματος σχετικά με την οικονομική κρίση και την πρόσφατη απόφαση του γιουρογκρούπ για την Κύπρο. Η σταθερή γραμμή του κόμματος είναι¨ «έξω από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.» Η Κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία μένοντας στη Ε.Ε ενώ της προτάθηκε να συμμετάσχει στην ευρασιατική ένωση και αρνήθηκε. Επόμενο ήταν να της αρνηθεί βοήθεια η Ρωσία. Τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα θα ωφεληθεί από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας γιατί θα την αγοράσει φθηνά. Η Κυπριακή οικονομοπολιτική ελίτ τώρα θα επαναχαράξει με άλλο προσανατολισμό την οικονομική της πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου