Πέμπτη 4 Απριλίου 2013


                                           ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ
                                       KOINΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
                                            ΔΗΛΑΔΗ¨- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ.
Ο ευρωβουλευτής των οικολόγων Νίκος Χρυσόγελος
παρευρέθη στο τεχνικό επιμελητήριο όπου προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ
για την κοινωνική οικονομία στην Ευρώπη που παράγει το 5,5% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ ποσοστό  διόλου αμελητέο. Στην δυτική Ευρώπη οι συνεταιρισμοί έχουν επιτυχία διότι οι άνθρωποι τηρούν τον κανόνα του διαλόγου, του ελέγχου των πεπραγμένων, της χρηστής διοίκησης, και της διαφάνειας. Το κοινωνικό σύνολο ωφελείται από την κοινωνική οικονομία διότι πραγματοποιεί ήπιες επενδύσεις που δεν μολύνουν το περιβάλλον, προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, και τα έσοδα διαμοιράζονται σε πλήθος συνεταιρισμένων ατόμων.
Στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάλογες εμπειρίες είμαστε  πολύ ατομιστές κοιτάζουμε με καχυποψία ο ένας τον άλλο, δεν εμπιστευόμαστε κανένα.
Δεν έχουμε εφαρμόσει τις αρχές της χριστής διοίκησης των δυτικοευρωπαίων με αποτέλεσμα να αποτύχουν οι περισσότεροι συνεταιρισμοί.
Πιστεύω να διαβάζετε τον τοπικό τύπο ότι κατηγορούνται κατόπιν μηνύσεων αγροτών ,οι διοικούντες την ένωση «Γ.Σ.Κ» για κλοπή ελαιολάδου προς αποθήκευση.
Ευχή δική μας είναι να ξεκινήσουν οι νεότερες γενιές μαθαίνοντας από τα λάθη των παλαιότερων, με διάλογο και με νέες  αρχές που θα τηρούνται με ευλάβεια .

                           ΕΝΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ
Χρόνια τώρα αναζητείται στέγη για τη στέγαση από τον Δήμο Χανίων λαογραφικού μουσείου. Τώρα που ο Δήμος μεγάλωσε με την «συμπολιτεία των εφτά» νομίζω ότι υπάρχουν κτήρια. Άραγε υπάρχει και η ανάλογη θέληση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου