Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

24 ΧΑΝΙΏΤΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΣΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΩΣΤΑ ΝΤΑΝΤΙΝΑΚΗ
Ο Χανιώτης σκηνοθέτης Κώστας Νταντινάκης είναι γνωστός από τα δύο θαυμάσια ντοκυμαντέρ τα οποία έχει σκηνοθετήσει για την Ε.Ρ.Τ, και αφορούν δύο καταξιωμένους ποιητές των Χανίων, την Βικτωρία Θεοδώρου, και τον Γιώργη Μανουσάκη . Τα ντοκυμαντέρ αυτά προβλήθηκαν στο πνευματικό κέντρο Χανίων.
Πολυπράγμων ο Κώστας Νταντινάκης ασχολείται και με εκδόσεις. Εκτός εμπορίου κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό του οίκο, με την ονομασία «ΚΕΔΡΙΣΟΣ» ένα ημερολόγιο του 2011, με ποιήματα 24 Χανιωτών ποιητών. Ο ίδιος πραγματοποίησε και την παρουσίαση των ποιημάτων, στο βιβλιοπωλείο «Το βιβλίο» που ευρίσκεται στην πλατεία Κολοκοτρώνη, με βοηθό στην απαγγελία, την εκπαιδευτικό και ηθοποιό Δέσποινα Τζιάκη. Στην παρουσίαση παρευρέθησαν αρκετοί Χανιώτες και Χανιώτισσες μεταξύ αυτών και οι ποιητές. Ο Κώστας Νταντινάκης δεν κατοικούσε τα τελευταία χρόνια στα Χανιά, κι έτσι δεν είχε γνώση όλως των εκδοθέντων ποιητικών συλλογών, και ως εκ τούτου δεν παρουσίασε όλους του Χανιώτες ποιητές.
Αντιθέτως παρουσίασε ως ποιητές ανθρώπους που έχουν δημοσιεύσει ένα ποίημα όπως κάποιας κυρίας ,που όπως είπε διάβασε ένα ποίημα της σε τοπικό περιοδικό.
Αυτή η επιλεκτικότητα δεν ήταν δυνατόν ,να μην πικράνει κάποιους διότι ως γνωστόν οι ποιητές ως ευαίσθητοι καλλιτέχνης που είναι, αλλά και εγωκεντρικοί έχουν ανάγκη την αναγνώριση. Έτσι λοιπόν ένας πικραμένος Χανιώτης ποιητής έστειλε μια ποιητική συλλογή του, στον Κώστα Νταντινάκη όπου του τα έψελνε δεόντως.
Σοκαρισμένος ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να διαβάσει καθώς άρχιζε την απαγγελία πρώτο ένα ποίημα του διαμαρτυρομένου ,όπου ομολογουμένως ήταν έξοχο.
Θα σημειώσω μερικούς
Χανιώτες ποιητές που δεν παρουσίασε ο Κώστας Νταντινάκης και ζητώ συγνώμη αν ξέχασα κάποιον. Χαρχαλάκης Αντώνης ,Λιοδάκης Αντώνης, Καστρινάκη Ρούλα, Δασκαλάκης Μανούσος , Φαλελάκης Γιώργος., Δασκαλάκη Ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου