Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«ΣΠΙΘΑ» ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Σ` εκείνους που μέσα σε θυελλώδεις νύχτες εξεγέρσεων ψάχνουν για ένα φεγγάρι παιδικό» Τάσος Λειβαδίτης Την Τρίτη 21-12-2010 στις οχτώ το βράδυ, στο τεχνικό επιμελητήριο Χανίων , πραγματοποιήθηκε εκδήλωση {όπου παρακολούθησε πολύ κόσμος, και η αίθουσα ήταν κατάμεστη}, από την ομάδα πρωτοβουλίας Χανιωτών, η οποία πρότεινε πέρυσι τον Φεβρουάριο να ηγηθεί ο δημοφιλής συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης για την δημιουργία ενός πατριωτικού μετώπου. Από το προσωρινό προεδρείο παρουσιάστηκε η διακήρυξη του δημοφιλούς συνθέτη, η οποία έχει δημοσιευτεί σε ένθετο στην «Ελευθεροτυπία», και τυπωθεί σε μικρό βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη. Διαβάστηκε ουσιαστικό μέρος της διακήρυξης, και κατόπιν πήραν τον λόγο όσοι θέλησαν να εκφράσουν την γνώμη τους, από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Είναι γεγονός, ότι σήμερα η πατρίδα μας περνάει πολύ δύσκολες ημέρες. Είναι υπερχρεωμένη, με χρέη δυσβάστακτα που της φόρτωσε η άρχουσα πολιτικοοικονομική ελίτ, και την οδήγησε στο επαχθές μνημόνιο, όπου δίδεται γη και ύδωρ στο αμερικάνο- ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Με την υπογραφή του μνημονίου χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία.,. Δοθείσης της ευκαιρίας υποβάλλουν τον υπερήφανο λαό μας σε θεραπεία σοκ και σε πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε μαζικές απολύσεις , σε μακροχρόνια ύφεση. Δεν φτάνει αυτό ,αλλά η άρχουσα τάξη με τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει και ορισμένα καλοπληρωμένα τσιράκια της {βλέπε το σύνθημα στους τοίχους¨ {«αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»} , και τον βομβαρδισμό με κακές οικονομικές ειδήσεις σπρώχνει τον λαό μας σε μαζική κατάθλιψη. Τον θέλει ηττημένο παρατημένο διασπασμένο, για να μπορέσει, να περάσει τα μέτρα εξάρτησης και εξαθλίωσης. Ο Μίκης Θεοδωράκης , είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, ο οποίος πάντα βρισκόταν σε δύσκολες στιγμές κοντά στον λαό μας . Στα νιάτα του οργανώθηκε στο Ε.Α.Μ στην Γερμανική κατοχή.
Στην ταραγμένη δεκαετία του 1960, ήταν παρόν με την μεγαλειώδη μουσική του, και τους αγώνες του , ως πρόεδρος του Κ.Σ της «Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη». Κατά την διάρκεια τη δικτατορίας, δημιούργησε το πατριωτικό μέτωπο Π.Α.Μ όπου υπήρξε πρόεδρος του, και αγωνίστηκε μαζί με τους Έλληνες του εξωτερικού, στο εξωτερικό όπου κατέφυγε, μετά την απελευθέρωση του από την δικτατορία λόγω της διεθνούς κατακραυγής. Έχει κάνει κι αυτός τα λάθη του, και ιδιαίτερα τότε που έγινε υπουργός του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση της Ν.Δ το 90-93.
Σήμερα ο Μίκης, βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία , και με επιβαρυμένη την υγεία του. Όμως δεν παύει να λειτουργεί με το βάρος της ευθύνης του πνευματικού ανθρώπου , να ανησυχεί για την πατρίδα, που σε δύσκολους καιρούς τον πλήγωσε τόσο πολύ, αλλά και τον αγάπησε και τον τίμησε πολύ. Σήμερα όλος ο λαός μας ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης τραγουδάει τα τραγούδια του και τον τιμά. Με την διακήρυξη του καλεί όλους εμάς ,να σκεφθούμε το παρόν και το μέλλον της χώρας . Μας καλεί σε εγρήγορση και αγώνα. Κάνει προτάσεις διεξόδου. Είτε συμφωνεί κανείς μαζί του είτε όχι αξίζει να αναζητήσει το μικρό βιβλιαράκι με τις προτάσεις του, και να τις διαβάσει προσεκτικά. Να σκεφθεί πάνω σ` αυτές να κρίνει και να επικρίνει, ή να συμφωνήσει και να επαινέσει. Σήμερα όσο ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται ενεργούς πολίτες.
«Είμαστε δυο είμαστε τρις είμαστε χίλιοι δεκατρείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου