Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΕΡ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο δημοσιογράφος Γ. Σαββίδης, στην εκπομπή του «ανιχνεύσεις» της Τετάρτης 1-12-2010 στην «ΕΤ3», παρουσίασε τον καθηγητή Βασίλη Μαρκεζίνη, ο οποίος βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του. Ο καθηγητής σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, παρουσιάζετε τον τελευταίο καιρό, με έντονο δημόσιο και κριτικό λόγο. Με τα βιβλία του και με τις συνεντεύξεις του. Ομολογώ ότι δεν παρακολούθησα όλη την συνέντευξη διότι , μοίρασα τον χρόνο μου μεταξύ των εκπομπών «ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «ανιχνεύσεις» οι οποίες τώρα που άρχισε ξανά η εκπομπή του Κούλογλου στην «ΝΕΤ» την τοποθέτησαν οι φωστήρες του προγράμματος της «Ε.Ρ.Τ» ,την ίδια ώρα και ημέρα , με την εκπομπή του Σαββίδη στην «Ε.Τ.3». Οι οποίες εκπομπές, κατά την γνώμη μου, είναι μακράν οι ποιοτικότερες, της Ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Αναφέρθηκε λοιπόν ο κ. Βασίλης Μαρκεζίνης , στην εξωτερική πολιτική. Είπε ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις ασκούν εξωτερική πολιτική του 1950 ,μονόπλευρα συνδεδεμένη με τα Αμερικάνικα συμφέροντα ,ενώ θα έπρεπε λόγω των παγκόσμιων αλλαγών και συσχετισμών, να τηρείται μια αδέσμευτη εξωτερική πολιτική, με καλές σχέσεις με όλες τις μεγάλες δυνάμεις .
Ανέφερε ότι έγινε μία θετική κίνηση από τον Καραμανλή, να κάνει συμφωνία με τους Ρώσους για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, και κατόπιν πιέσεων ατόνησε η συμφωνία και επί Καραμανλή και επί Παπανδρέου.
Είπε επίσης ότι το κόμματα που βούτηξαν στην οικονομική κρίση την χώρα μας, δεν είναι ικανά να συλλάβουν τα μηνύματα των καιρών, και να την βγάλουν από την κρίση κι ότι πρέπει να αναδειχτούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα ,χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και δεσμεύσεις.. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου απάντησε ότι υπάρχουν πολλά κατεστημένα ,που εμποδίζουν τις εξελίξεις ,γιατί θίγονται τα συμφέροντα τους. Όταν τον ρώτησε, εάν η «Δημοκρατική συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη είναι νέο κόμμα, απάντησε¨ ότι ο Μητσοτάκης που βρίσκεται πίσω από την Ντόρα μαχητικός και θαρραλέος είναι στην πολιτική ζωή μετά την Γερμανική κατοχή. Και ότι η Μπακογιάννη ήταν βασικό στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή. Άρα δεν μπορεί όπως είπε ο κ. Μαρκεζίνης, να επικαλεστεί το νέο. Μίλησε επίσης και για τα τζάκια τα πολιτικής, και ότι ενώ διώξαμε τον βασιλιά ψηφίζουμε τους απογόνους των πολιτικών οικογενειών. Σ.Σ. Και ο ίδιος ο κ. Μαρκεζίνης είναι απόγονος του πολιτικού και δοτού πρωθυπουργού Σπύρου Μαρκεζίνη της χούντας του Παπαδόπουλου μόνο πως δεν διεκδικεί την ψήφο του λαού.
Τον ρώτησε ο δημοσιογράφος αν διεκδικεί για τον εαυτόν του πολιτικό ρόλο και απάντησε ότι δεν διεκδικεί πολιτικό ρόλο ,αλλά θα μπορούσε να ήταν σύμβουλος.
Είπε επίσης ότι ασχολείται με την πολιτική διότι με τα βιβλία του και με τις συνεντεύξεις του έχει πολιτικό λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου