Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΗΤΤΗΜΕΝΟ , ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΕΜΙΖΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΙ ΟΙ ΝΎΧΤΕΣ ΤΟΥ, ΣΟΥ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ. ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ
Όταν η Ελλάδα ανέλαβε τους Ολυμπιακούς αγώνες, υπήρξε σιγή ιχθύος, από τα κόμματα εξουσίας. Τα μόνα που αντέδρασαν ήταν τα κόμματα της αριστεράς. Βολεμένοι και η πνευματική ηγεσία , σε ηγετικές θέσεις κι ως επί το πλείστον μπουκωμένοι με Ευρωπαϊκά προγράμματα, διόλου δεν εξέφρασε γνώμη, αλλά απολάμβανε τα προνόμια της ,δίδοντας σιωπηρώς την συναίνεση της δια της αποχής της. Το πόσο επιβάρυνε αυτή η ανάθεση, στο δημόσιο χρέος , κανείς δεν γνωρίζει. Γιατί να υπάρξει διαφάνεια, σε ένα τόσο δαπανηρό έργο ; Τάχα μου είναι αναγκαίο να δίνουν λογαριασμό εξόδων ,σε μία κοινωνία, που δεν συμμετέχει στα κοινά , παρά μόνο τυπικά δια της γενικής ψηφοφορίας κάθε τετραετία;
Η πολιτική και οικονομική ελίτ, διοίκησε το Ελληνικό κράτος, όπως οι τσιφλικάδες διοικούσαν τα τσιφλίκια τους, στον μεσαίωνα, ή οι βασιλιάδες πριν την Γαλλική επανάσταση, ελέω Θεού. Η κοινωνία πολιτών έτοιμη να ζητήσει λόγο για κάθε κρατική δαπάνη ήταν ανύπαρκτη. Το Ελληνικό κράτος δεν έφθασε τυχαία σε αυτή την κατάσταση . Όποιος μπόρεσε να το αρμέξει, το άρμεξε με το πιο χυδαίο τρόπο. Πρώτοι απ`όλους οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, που αποτελούν την μεταπρατική κι ελάχιστα βιομηχανική αστική τάξη, πλουτίζοντας από τις κρατικές προμήθειες. Οι κάθε είδους μεταπράτες οπλικών συστημάτων, αεριτζήδες και μεσάζοντες. Οι πολιτικές ελίτ, οι οποίες χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο, είτε διορίζοντας πελατειακά ,και αναξιοκρατικά είτε παίρνοντας προμήθειες, από τις διάφορες αναθέσεις. Επί πλέον ενώ διόγκωναν τις κρατικές δαπάνες, δεν κατάφεραν ούτε αποτελεσματικό κράτος να δημιουργήσουν, για να προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη, ούτε τους αναγκαίους φόρους που χρειαζόταν για να το συντηρήσουν. Η ένταξη μας στην Ο.Ν.Ε ανέδειξε το πρόβλημα και το διόγκωσε. Το κράτος δεν μπορούσε πια να λειτουργεί όπως ήταν πριν, διότι δεν είχε εργαλεία οικονομικής πολιτικής . Είχαν εκχωρηθεί στην Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και, δεν είχε δυνατότητα να κάνει υποτιμήσεις του Εθνικού νομίσματος ,ούτε να τυπώσει στο νομισματοκοπείο του Χολαργού εθνικό χαρτονόμισμα. Το γνώριζε πολύ καλά η πολιτική ηγεσία , αλλά παραδομένη στην υπερεθνική ευρωπαϊκή μονοπωλιακή ελίτ , άφησε την Ελλάδα να γίνει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό φέουδο, χρεώνοντας την, στις μεγάλες Ευρωπαϊκές τράπεζες. Δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ. Το Δ.Ν.Τ και η τρόικα, ήρθε να πάρει ότι απόμεινε από την Εθνική μας αξιοπρέπεια.. Εφαρμόζεται τώρα, η γνωστή νεοφιλελεύθερη συνταγή επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα , και στα προνόμια της μεσαίας τάξης. Η αγορά εργασίας μετατρέπεται σε ζούγκλα , με έτοιμες τις μεγάλες εταιρίες να πιουν το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Τα περισσότερα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών , με την καθημερινή προπαγάνδα τους, δημιουργούν την κατάλληλη ψυχολογία στην κοινή γνώμη. Ψυχολογία κατάθλιψης ταπείνωσης και ήττας . Μόνο έτσι μπορούν να ρυμουλκήσουν την κοινή γνώμη στα δικά τους συμφέροντα, και τα συμφέροντα της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ. Γιατί οι ιδιοκτήτες των Μ.Μ.Ε είναι μέλη της ντόπιας οικονομικής ελίτ, και μεγαλομέτοχοι μεγάλων Ελληνικών και Πολυεθνικών ομίλων.
ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 77 ΕΤΩΝ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ
Τη Παρασκευή έφυγε σε ηλικία εβδομήντα εφτά ετών, και το Σάββατο ανήμερα των Χριστουγέννων, τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία , κι έγινε η ταφή του Σταμάτη Σκουλά, στο νεκροταφείο Μαρμαρά Βαρυπέτρου. Ο Σταμάτης Σκουλάς , υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ Χανίων, και μέλος της Ν.Ε. Εξελέγη δύο φορές Δημοτικός σύμβουλος Χανίων. Ασχολήθηκε ενεργά με το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα, και εξελέγη στην διοίκηση της ΚΥΔΕΠ.
Πριν μερικά χρόνια ο Σταμάτης Σκουλάς είχε την ατυχία να χάσει έπειτα από ασθένεια, την μονάκριβη κόρη του την οποία υπεραγαπούσε. Στην κηδεία παρέστησαν πλήθος φίλων, συγγενείς, και συναγωνιστές του. Επικηδείους εκφώνησαν οι Γιάννης Κλωνιζάκης, πρώην Δήμαρχος Χανίων , ο Δήμαρχος Κανδάνου Ευτύχης Δασκαλάκης ,καθώς και ο Δήμαρχος Κολυμβαρίου Πολυχρόνης Πολυχρονίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου