Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

"Ελευθεροτυπία" - 07/09/2009
Φτάνουν οι εκλογές;
*Ο κύβος ερρίφθη από τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή.
Προκήρυξε εκλογές, ευρισκόμενος σε αδυναμία να επιλύσει τα προβλήματα του τόπου. Η παγκόσμια οικονομικη κρίση και η αδιέξοδη μονεταριστική πολιτική τής κυβέρνησής του, η οποία έριξε όλα τα βάρη στους εργαζομένους και στα μικρομεσαία στρώματα των πόλεων, εστράγγιξε από ρευστό την αγορά και έβαλε φρένο στην ανάπτυξη της χώρας. Η ροπή ορισμένων κυβερνητικών στελεχών στη διαφθορά, η αδιαφορία για την επίλυση καυτών λαϊκών προβλημάτων, όπως η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, οδήγησε τους πολίτες να ξοδεύουν τεράστια ποσά στο ιδιωτικό σύστημα υγείας και όσοι δεν έχουν χρήματα να γίνονται οι παρίες του συστήματος.
Αντί 50 ενσήμων, η κυβέρνηση αύξησε σε 100 τα ένσημα για να δικαιούται ΙΚΑ ο εργαζόμενος, με αποτέλεσμα οι εποχικά εργαζόμενοι να μένουν εκτός συστήματος υγείας.
Η κυβέρνηση Καραμανλή αντί για μάννα επότισε χολή τον λαό.
Αντίθετα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε στη λαϊκή πλειοψηφία, η οποία τον στήριξε, να μη μείνει κανείς εκτός συστήματος υγείας.
Δεν κρύβονται οι διαφορές μεταξύ των συντηρητικών και των δημοκρατικών υποψηφίων. Επειδή για να "γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή", ένα ισχυρό εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να κατακτήσει πολλά δικαιώματα με τη δύναμη της ισχύος του.
Δεν φτάνουν μόνο οι εκλογές και οι εναλλαγές κυβερνήσεων. Το ακούς ΣΥΡΙΖΑ και άλλη Αριστερά;».
Μανούσος Γ. Δασκαλάκης
Χανιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου