Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Οι υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις που απαίτησαν οι νικητές σύμμαχοι από την ηττημένη Γερμανία στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και διαφώνησε το μέλος του συμβουλίου των οικονομικών εμπειρογνωμόνων ο μεγάλος οικονομολόγος Τ.Μ. ΚΕΥΝΣ, έφερε την μεγάλη ταπείνωση των Γερμανών, την διάλυση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης και την άνοδο του "εθνικού σοσιαλιστικού κόμματος" των φρικιαστικών ΝΑΖΙ στην εξουσία . Και στην συνέχεια το αιματοκύλισμα της της Ευρώπης. Δεν έβαλαν μυαλό οι αλαζόνες Γερμανοί συντηρητικοί πολιτικοί, και απαιτούν από την Ελληνική κυβέρνηση την συνέχιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα- που χρωστούν ακόμη το κατοχικό δάνειο- και¨ {δια στόματος υπουργού οικονομικών ΣΟΪΜΠΛΕ} "της τήρησης των υπεσχημένων" Και δεν ντρέπονται!
ΦΤΩΧΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
«Από τα μικροπράγματα καταλαβαίνουμε καλύτερα τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Γιατί στα μεγάλα είναι πιο προσεκτικός και κρύβεται».
(Άρθουρ Σοπενχάουερ)
Πριν από μερικό καιρό εξαιτίας της υποτίμησης του πετρελαίου η Κίνα δήλωσε ότι" "θα βοηθήσει οικονομικά την χειμάζουσα Ρωσία αν της ζητηθεί." Ο ΥΠΕΞ της ΡΩΣΙΑΣ Λαβρόφ μας δουλεύει ότι θα στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα;Μην μασάτε από τους διπλωμάτες.
Είναι απαραίτητο και αναγκαίο να ακούγεται και η "ανεξάρτητη" φωνή της Ελλάδας μας. Δεν πιστεύω όμως ότι άλλαξε η στάση της Ε.Ε προς την Ρωσία εξαιτίας της Ελλάδας. Οι κακές σχέσεις με την Ρωσία χαλούν τα μεγάλα συμφέροντα και τις ισορροπίες ισχυρών χωρών όπως η Γερμανία.
ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
Γράφει ο καθηγητής οικονομίας ERIC TOUSAINTT ότι¨"Οι πιστώσεις που χορηγήθηκαν επειγόντως από τη Τρόικα στην Ελλάδα (Μάης 2010), στην Ιρλανδία (Νοέμβρης 2010), στη Πορτογαλία (Μάης 2011) και στη Κύπρο (Μάρτης 2013) χορηγήθηκαν με το πρόσχημα ότι έπρεπε να αποφευχθεί η στάση πληρωμών που θα είχε, όπως έλεγαν, καταστροφικές συνέπειες για τους πληθυσμούς των παραπάνω χωρών.
Ωστόσο, βρίσκουμε σε πολλές οικονομικές έρευνες ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της απόφασης αναστολής της αποπληρωμής του χρέους. Επιπλέον, σήμερα, είναι δύσκολο να αρνηθούμε ότι οι όροι που συνδέονται με αυτές τις πιστώσεις συνδυαζόμενοι με την αύξηση του χρέους έχουν δραματικές συνέπειες για τους λαούς, αρχής γενομένης από τον ελληνικό λαό. Έχει έλθει λοιπόν η ώρα να κατανοήσουμε ότι η αναστολή της αποπληρωμής του χρέους μπορεί να αποτελέσει μια δίκαιη επιλογή.}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου