Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ‏

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Προς: hanea@otenet.gr
ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ "Εδώ είναι Βαλκάνια. Δεν είναι παίξε γέλασε." Δυονύσης Σαββόπουλος Η κυβερνώσα ελίτ μετά την μεταπολίευση του 1974 βήμα βήμα έφερε την χώρα στο χείλ
Από:  manousos daskalakis (manousosdaskalakis@hotmail.com)
Εστάλη: Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 2:47:58 μμ
Προς: hanea@otenet.gr (hanea@otenet.gr)
 
ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Εδώ είναι Βαλκάνια.
Δεν είναι παίξε γέλασε."
Δυονύσης Σαββόπουλος
Η κυβερνώσα ελίτ μετά την μεταπολίευση του 1974 βήμα βήμα έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού με δυσθεώρητα χρέη και ουσιαστική πτώχευση. Η Βαλκανική  Ελλάδα ήταν "ιδιαίτερη περίπτωση" στους κόλπους  της οργανωμένης Ευρώπης του διαφωτισμού .Διότι η πολιτική ελίτ ήταν διεφθαρμένη και λειτουργούσε με όπλο το ρουσφέτι και την διαφθορά σ`ένα τριτοκοσμικό και πελατειακό κράτος. Τα κονδύλια των εκατομμυρίων δις που ήρθαν στην Ελλάδα τα πρώτα χρόνια από την Ε.Ο.Κ κατασπαταλήθηκαν χωρίς να στηρίξουν επωφελώς την Ελληνική παραγωγή.Το φθηνό χρήμα που έφθασε μέσω των τραπεζών στην Ελλάδα μετά την ένταξη μας στην Ο.Ν.Ε και η αύξηση της ιδιωτικής και της δημόσιας κατανάλωσης κατανάλωσης με συνεχή δάνεια βούλιαξαν ακόμη περισσότερο μια ισχνή και ανοργάνωτη οικονομία χωρίς σταθερή  παραγωγική βάση.  Εκεί που απέτυχε η δεξιά που έχει σημαία της την αστική δημοκρατία, κατά την παρούσα ιστορική συγκυρία κληρώθηκε στην "ριζοσπαστική αριστερά" να εκσυγχρονίσει και να λειτουργήσει το Ελληνικό δημόσιο  και να το ογανώσει ως ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος. Όχι παρία και κλωτσοσκούφι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θα μπορέσει η αριστερά να υπερβεί το πελατειακό κράτος; Να εδραιώσει την αξιοκρατία; Την πλήρη μηχανοργάνωση του κράτους για την άμεση και αυτόματη εξυπηρέτηση του πολίτη; Βεβαίως και κοινωνική δικαιοσύνη δίκαιο φορολογικό σύστημα ανακατανομή εισοδημάτων εις όφελος των φτωχών,και κοινωνικό κράτος. Η λειτουργία της αστικής δημοκρατίας δυτικού τύπου {ΜΕ ΜΙΓΜΑ ΚΕΥΝΣΙΑΝΙΣΜΟΥ} κι όχι μεσανατολίτικη τριτοκοσμική, ή βαλκανική απολυταρχία είναι το στοίχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου