Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές μια από τις πρώτες φροντίδες του πρέπει να είναι η εξυγίανση και η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας που είναι ένας από τους πυλώνες της δημοκρατίας.Η κυβερνητική αγκάλη της δικαστικής εξουσίας έχει ρίξει στα τάρταρα την αξιοπιστία της.
Ασφαλώς είναι απαραίτητη και η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος που σε σύντομο χρόνο παραγράφει τις παρανομίες των υπουργών.
ΤΟ κείμενο μου δημοσιεύτηκε στην Χανιώτικη εφημερίδα "ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ" ΤΟ 2010
Στην χώρα μας τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν μετά το 1974 αλληλεπικαλύπτονται, κάνει πλάτες όπως λέει ο λαός το ένα κόμμα στο άλλο, σύμφωνα με την λαϊκή παροιμία “Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”.
Σε ποια ευνομούμενη κοινωνία κλείνει νύκτα η βουλή, για να παραγραφούν τα αδικήματα των βουλευτών όπως έγινε πέρυσι το Μάϊο επί Ν.Δ; Σε ποία πολιτεία οι βουλευτές δικάζουν άλλους βουλευτές; Διάβασα σήμερα στον τύπο ότι πέντε Κινέζοι εκτελέστηκαν για διαφθορά. Επειδή εμείς είμαστε δημοκρατική και ουμανιστική χώρα γιατί κανείς τουλάχιστον διεφθαρμένος δεν πάει φυλακή; Ακόμη και ένας έντιμος ομότιμος καθηγητής της νομικής και γραμματέας της βουλής για ένα διάστημα στην δεκαετία του 80 επί ΠΑΣΟΚ, {Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗΣ} σε άρθρο του στην "Ελευθεροτυπία" αναφέρει ότι φίλος του παλαιός δικαστικός αγανακτισμένος "νοσταλγεί τον Κουφοντίνα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου