Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Οι επαναστάσεις πετυχαίνουν όταν οι επαναστάτες δεν γίνονται εξουσία. Όταν παίρνουν την εξουσία γίνονται καθίκια του κερατά» {Χρόνης Μίσιος Συγγραφέας παλιός πολιτικός κρατούμενος.}Από την εκπομπή της Έλενας Κατρίτση , «Προσωπικά» «ΝΕΤ».
Δεν είναι και πολύ μακριά οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς για πρώτη φορά εκλογές θα γίνουν σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για την χώρα μας. Ακόμη δεν γνωρίζουμε εάν θα πάρει η Ελλάδα την δεύτερη δόση του δανείου έστω και με τους δυσμενείς όρους ,που μας έχει επιβάλλει το ΔΝΤ μαζί με την ευρωπαϊκή ένωση, κι εάν το υπουργείο των οικονομικών θα πιάσει τους στόχους του επαχθούς μνημονίου . Σύμφωνα με την κυβέρνηση με τον «Καλλικράτη» και την διοικητική μεταρρύθμιση θα εξοικονομηθούν αρκετοί πόροι ετησίως , και θα μειωθεί η σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Στο νέο μοντέλο ανάπτυξης , που όπως υπόσχεται η κυβέρνηση δεν θα στηρίζετε από τώρα και στο εξής στο πελατειακό σύστημα και σε ένα διογκωμένο και σπάταλο κράτος, θα πρέπει να συμβάλλουν και οι νέοι μεγάλοι δήμοι με μια νοικοκυρεμένη διαχείριση. Δεδομένου ότι σύμφωνα με παλιότερη έκθεση του συνηγόρου του πολίτη στους δήμους γινόταν όργιο ρουσφετολογικών διορισμών και διαφθοράς,. Μην νομίσετε ότι το σύστημα πάσχει μόνο από το κεφάλι, που είναι η κυβέρνηση. Η διαφθορά διαχέεται μέχρι τον υπάλληλο της πολεοδομίας, της εφορίας, του τμήματος συγκοινωνιών , και τον γιατρό που παίρνει φακελάκι, αλλά και το κύκλωμα γιατρών και φαρμακοποιών, όπου όπως ανακαλύφτηκε πρόσφατα κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι διεφθαρμένοι «αγωνίζονται" προς ίδιον όφελος αδιαφορώντας για τον γείτονα, για την έννοια της ανθρωπιάς , και της αλληλεγγύης, αδιαφορώντας πλήρως για το κοινωνικό σύνολο.
Τώρα ας έλθουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές που αφορούν την περιφέρεια Κρήτης.
κι ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν αντίβαρα, για να μην κυριαρχήσει το Ηράκλειο στο νησί μας . Διότι όπως και το κάνουμε το Ηράκλειο είναι η μισή περίπου Κρήτη σε πληθυσμό και σε μέγεθος. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή και φρόνηση, για ανάπτυξη του συνόλου της Κρήτης. Ισόρροπη ανάπτυξη όλων των διαμερισμάτων αλλά και της ενδοχώρας του νησιού μας. Ας το κατανοήσουν οι ιθύνοντες ,ότι Κρήτη δεν είναι μόνο το Ηράκλειο με τον φαταουλισμό του, όπως και Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα με τον υδροκεφαλισμό της. Όσο για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων
το δημοκρατικό και το πολιτικώς ορθόν θα είναι να γίνονται μέσα από προκαταρκτικές εκλογές όπως και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Για να μην υπεισέρχονται φατριασμοί προσωπικά και αδιαφανή συμφέροντα και υποκειμενικές επιλογές υποψηφίων. Εάν πράγματι επιθυμούν τον εκδημοκρατισμό τους τα κόμματα κι όχι την επιβολή της κομματικής ολιγαρχίας που οδηγεί ευκολότερα στην αδιαφάνεια ,στην διαφθορά και στο «κυνήγημα με τις πέτρες» όπως κραύγασε απελπισμένος στην βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προσπαθώντας να περισώσει την τιμή του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Από τους εξαπατημένους και εξαγριωμένους, από την κακοδιαχείριση πολίτες .Ας έρθουμε και στα ωραία Χανιά μας την πάλαι ποτέ «πόλη των λουλουδιών κα την πρωτεύουσα με την αρχοντιά» όπως είχε χαρακτηρίσει την πόλη μας ο παλιός χρονογράφος του «Βήματος» αείμνηστος Παύλος Παλαιολόγος. Όπου είναι ο τόπος μας «αυτός ο τόπος ο μικρός ο μέγας» και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Ακούγονται και γράφονται για διάφορα ονόματα όπου θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι., εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.
Χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα.
Ονόματα από «το χρονοντούλαπο τη ιστορίας» όπως θα έλεγε και ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ αείμνηστος Ανδρέας Γ. Παπανδρέου. Άραγε ένα μεγάλο κόμμα όπου το ψηφίζουν σχεδόν οι μισοί ΧΑΝΙΏΤΕΣ δεν μπορεί μνα αναζητήσει νέα και άφθαρτα πρόσωπα από την κοινωνία των Χανίων.; ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΊΩΝ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΈΩΝ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΈΝΩΝ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΊΑ; ΄Το ξαναζεσταμένο φαγητό είναι άνοστο και χωρίς ουσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου