Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ; Η φυλάκιση μετά από δίκη;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο καθηγητής νομικής του πανεπιστημίου Αθηνών, εγκληματολόγος κ Γιάννης Πανούσης την Παρασκευή που ήρθε στο δήμο Χανίων ως ομιλητής μαζί με άλλους καθηγητές, αλλά και από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ» Κυριακή 6-9-2010 στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Μέγκα» προτείνει οι πολιτικοί που είναι διεφθαρμένοι να διαπομπεύονται από τα κόμματα τους, και να αποβάλλονται δια παντός από την πολιτική. Διότι όπως επιχειρηματολογεί ο κ Πανούσης τα δικαστήρια καθυστερούν και μαζί με τους ακριβοπληρωμένους δικηγόρους των κατηγορουμένων, η απόφαση θα βγει σε δεκαπέντε χρόνια όπου η κατάσταση θα έχει πλέον αλλάξει.
Συμφωνώ ως προς το ένα σκέλος με την άποψη του διαπρεπούς καθηγητή . Με την δημόσια διαπόμπευση και την διαγραφή δια παντός από τα κόμματα. Διαφωνώ όμως ως προς την άφεση αμαρτιών, ως προς τις ποινικές ευθύνες. Δηλαδή να τιμωρείται ο απλός πολίτης για χρέη προς το δημόσιο με φυλάκιση που πιθανόν να έχει κάποια κακοτυχία και να μην μπορεί να τα πληρώσει, και ο πολιτικός που θα πάρει ένα «μικρό δωράκι» 10 εκατομμυρίων ευρώ {δηλαδή τριάμισι δις δρχ},από την ΖΗΜΕΝΣ ή από άλλη πολυεθνική, να μείνει ατιμώρητος, και να τα ξεκοκαλίζει εβίβα του κορόιδου λαού, στις Μπαχάμες και σε άλλα παραθεριστικά κέντρα; Αυτή η πρόταση τείνει προς την πλήρη αθώωση των κατηγορουμένων υπουργών, και συμμετόχων ,και δεν περίμενα να την ακούσω από τον κ Γιάννη Πανούση διότι είναι κι αυτός ένας {opinion leader] διαμορφωτής της κοινής γνώμης και επηρεάζει ο λόγος του την κοινή γνώμη δεδομένου ότι έχει βαρύνοντα δημόσιο λόγο επειδή ανήκει στο καθηγητικό κατεστημένο.. Εκτός αν θεωρεί ότι πρέπει να χαϊδεύει για δικούς του λόγους την εκάστοτε εξουσία.
Νομίζω ότι αφού συλλαμβάνονται οι πολιτικοί να «κλέβουν οπώρας» δηλαδή το δημόσιο ταμείο, να κατάσχονται υπέρ του δημοσίου τα κλεμμένα και να περνάνε μέρος του υπόλοιπου βίου τους στην φυλακή, εφόσον βρεθούν ικανά για παραπομπή σε δίκη στοιχεία, στην προανάκριση και την κύρια ανάκριση. Αυτό πρέπει να είναι εκ των ουκ ων άνευ, όπως σε όλες τις πολιτισμένες χώρες Όσο για την δυσλειτουργία τις δικαιοσύνης που επικαλείται ο κ.Πανούσης οι υποθέσεις αυτές που απασχολούν ζωηρά την κοινή γνώμη πρέπει να επισπεύδονται το συντομότερον δυνατόν . Επί πλέον κάποτε οι πολιτικοί πρέπει να δικάζονται από δικαστές κι όχι από τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Γιατί αυτό θεωρείται ρεβάνς και κακοδικία. ‘Άλλωστε έχει άδικό ό λαός όταν λέει ότι ¨ «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου