Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
« ΤΟ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ» “TEA PARTY” ΣΤΙΣ Η.Π.Α

Το «πάρτη του τσαγιού» “tea party” στις Η.Π.Α την Μητρόπολη του καπιταλισμού , είναι ένα ρεύμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος όπου αντιπροσωπεύει, ότι πιο ακραίο, και υπερσυντηρητικό υπάρχει, στην ζωή των Αμερικανών, όπως την απαγόρευση των αμβλώσεων, την άρνηση της «θεωρίας της εξέλιξης»,του Κάρολου Δαρβίνου, και την επικύρωση του μύθου της εκκλησίας για τον παράδεισο όπου εξεδιώχθη ο Αδάμ και η Εύα, ή την καταδίκη των ομοφυλοφίλων .
Χρηματοδοτείται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όπως το κανάλι “FOX NEWS” του Αυστραλού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ ,το οποίο έχει για αστέρι του την υποψήφια με τους ρεπουμπλικάνους, για την προεδρία των Η.Π.Α, Σάρα Πεϊλίν την οποία χρυσοπληρώνει για να προπαγανδίζει τις ακραίες ιδέες του “tea party” με αποκλειστικό συμβόλαιο. Το ανώτατο δικαστήριο των Η.ΠΑ, ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία την απελευθέρωση των χορηγήσεων προς τα κόμματα ,και έτσι ελεύθερα πλέον οι πολυεθνικές επιχειρήσεις των Η.Π.Α, ρίχνουν τεράστια ποσά, στην κομματικο-πολιτική πιάτσα, για να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη σύμφωνα, με τα συμφέροντα τους. Στις προχθεσινές εκλογές για ανανέωση μελών της βουλής, και της γερουσίας ,κατάφεραν να πάρουν την πλειοψηφία στη βουλή, ενώ στην γερουσία, την πλειοψηφία διατήρησαν οριακά οι Δημοκρατικοί. Με τον τρόπο αυτό, θα δυσκολέψουν την πολιτική ζωή, του προέδρου Ομπάμα, και ενός ήπιου Κεϋνσιανισμού, τον οποίο προσπαθεί να προωθήσει. Όπως π.χ θεσμοθέτησε την χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε πενήντα εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς. Βλέποντας κάποιος την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, στις καπιταλιστικές χώρες , και τίποτα ουσιαστικό να μην αλλάζει, σίγουρα μπορεί και να του έρχονται στο νου τα λόγια ότι ¨ «Με τις εκλογές γίνεται απλά αλλαγή δυνάστη»
Εις αντίκρουση όμως της ρήσης αυτής, υπάρχει και η ρήση του Τσώρτσιλ ότι¨ «η δημοκρατία είναι ένα αναγκαίο κακό, μια και δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να την αντικαταστήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου