Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ;
Έληξαν οι συμβάσεις έξη παθολόγων., διαθέτει μόνο ένα οφθαλμίατρο και ένα Ο.Ρ.Λ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Γιατί πληρώνουν ασφάλιστρα οι ασφαλισμένοι , στους ασφαλιστικούς οργανισμούς αν όχι για να τους παρέχουν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , και σύνταξη όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου; Αν πληρώνατε ασφάλιστρα ,σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία , και δεν σας παρείχε τις συμβατικές της υποχρεώσεις ασφαλώς ,θα προσφεύγατε στην δικαιοσύνη , για να βρείτε το δίκιο σας. Όταν το Ι.Κ.Α δεν σας παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες, τι πρέπει να κάνετε; Κίνημα στο Γουδί, επανάσταση στο Θέρισο, η Μαρξιστική Λενινιστική επανάσταση ,για να ανατρέψετε την σημερινή τάξη πραγμάτων; Αν όμως ήσασταν αναρχομηδενιστής του Νιτσάγεφ ,μπορεί να τα καίγατε όλα από αγανάκτηση, και να μην κτίσετε τίποτα, αλλά να αναχωρήσετε από την κοινωνία, ζώντας σε μοναχικά κοινόβια. Όσοι όμως είναι συνετοί αλλά συντηρητικοί, που δεν επιθυμούν ανατροπές, θέλουν να λειτουργεί το σύστημα υγείας, και να τους παρέχει αυτά που έχει υποχρέωση. Όταν μάλιστα το Ι.Κ.Α, είναι δημόσιος κοινωφελής οργανισμός, και έχει ιδρυθεί για να παρέχει υπηρεσίες στους έχοντας ανάγκη μισθωτούς και συνταξιούχους ,και όχι στην επάνω τάξη, και την ολιγαρχία, όπου έχει άφθονο χρήμα για να επισκέπτεται ιδιώτες γιατρούς. Αντί να το εκσυγχρονίσουν οι εκάστοτε διοικούντες, το έχουν αφήσει σχεδόν να λειτουργεί με τον αυτόματο πιλότο, και να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία ,οι ασφαλισμένοι του. Για τούτο πληρώνει ένα σωρό δισεκατομμύρια το κράτος στα φάρμακα, εξαιτίας της μυωπίας του ,και της κακοδιοίκησης. Στα Χανιά δεν έχει πλέον παθολόγους –οικογενειακούς γιατρούς το Ι.Κ.Α ,διότι έχουν λήξει σε έξη γιατρούς οι συμβάσεις, και έχουν απομείνει δύο παθολόγοι, για εξήντα χιλιάδες ασφαλισμένους. Διαθέτει επίσης ένα μονάχα οφθαλμίατρο, ο οποίος δικαιολογημένα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση. {Επίσης όταν οι ασφαλισμένοι ζητούν γιατρό με ραντεβού από το 184 στις περισσότερες των περιπτώσεων περιμένουν ένα μήνα}. Διαθέτει επίσης ένα μόνο Ο.Ρ.Λ. Η δικαιολογημένη απορία μου, είναι γιατί δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των γιατρών, πριν ακόμη λήξουν ,αλλά περνάνε ακόμη, και έξη μήνες να ανανεωθούν και μένουν στα κρύα του λουτρού οι ασφαλισμένοι; Όλοι οι ανεγκέφαλοι ασκούν διοίκηση στο Ι.Κ.Α στην πλάτη των ασφαλισμένων ; Στον μεσαίωνα ζούμε του σκοταδιού και της προκατάληψης, ή στα φώτα, στον αιώνα της ταχύτητας, και του κυβερνοχώρου; Αιδώς Αργίοι?. Λίγη αιδώς δεν βλάπτει.
ΣΤΕΛΙΟ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ
Άκουσα σε τοπικό κανάλι τον υποψήφιο δήμαρχο Πλατανιά κ.Στέλιο Νικηφοράκη , φίλα προσκείμενο στη Ντόρα, και την οικογένεια Μητσοτάκη, να λέει το εξής καταπληκτικό- τουλάχιστο για μένα- όπου όταν τον άκουσα, έμεινα με ανοιχτό το στόμα. « Εγώ δεν είμαι ένα άνθρωπος που του λείπουν θέσεις εξουσίας., υπήρξα διευθυντής στον «Κήρυκα» και βουλευτής, είμαι νέος ακόμη και μπορώ να συνεχίσω την δουλειά μου {σ.σ η ηλικία του είναι γύρω τα εξήντα» «Εγώ θέλησα να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά, για να προσφέρω». Με λίγα λόγια δηλαδή, ο κ. Νικηφοράκης έρχεται σαν από μηχανής Θεός, ωσάν σωτήρας, αποφασισμένος να θυσιασθεί για να σώσει τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Πλατανιά. Αν είναι έτσι, τότε όλοι να πέσουμε πάνω του, και να τον στηρίξουμε. Ένα τόσο εκλεκτό και ανιδιοτελή συμπολίτη μας.
Η φρασεολογία του κ. Νικηφοράκη εμένα που είμαι παλιός, μου θύμισε τον χουντοπαπαδόπουλο που μας έβαλε στον «γύψο» για να μας σώσει,. Τότε βέβαια ήταν άλλοι καιροί και άλλα ήθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου