Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΜΑΤΗ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Η ΚΡΗΤΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Τον είδα να μιλάει στην πρωινή εκπομπή των Καμπουράκη -Οικονομέα στον τηλεοπτικό σταθμό «Μέγκα». Τα ίδια έλεγε επίσης σε τοπικό κανάλι των Χανίων. Πρόκειται για τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Α. Φώσκολο ο οποίος όταν μιλούσε , ανέφερε στοιχεία ξένων ινστιτούτων και οίκων, όπου είχε στα χέρια του, και είχαν ανακαλύψει πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου, στις ακτές της Κρήτης από την Ιεράπετρα μέχρι τα Χανιά.
Έκανε κριτική στις Ελληνικές κυβερνήσεις διότι ακόμη δεν έχουν θεσμοθετήσει, την Α.Ο.Ζ. {Ζώνη θαλάσσιας οικονομικής εκμετάλλευσης }όπως έχουν κάνει οι γειτονικές χώρες Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος . Είπε επίσης ο κ. Φώσκολος ότι παρέδωσε τα στοιχεία στον υφυπουργό περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη και περιμένει τις δέουσες ενέργειες.. «Γιατί φοβόμαστε την Τουρκία» αναρωτήθηκε ο κ Φώσκολος και αρνούμαστε να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας κοιτάσματα; Επειδή η Τουρκία μας απειλεί και απαιτεί συνεκμετάλλευση; Δικά μας δεν είναι τα κοιτάσματα; Γιατί να φοβόμαστε και να είμαστε ηττοπαθείς; Ανέφερε επίσης ο κ. Φώσκολος ότι το φυσικό αέριο Κρήτης εάν το παραχωρήσει το κράτος για 30 χρόνια σε μία ,η δύο εταιρείες θα μπορούσε να αποφέρει κέρδη 6,5 δις το χρόνο χωρίς να επενδύσει το κράτος ούτε ένα ευρώ. Είπε επίσης ο κ. Φώσκολος ότι το φυσικό αέριο δεν ρυπαίνει καθόλου την ατμόσφαιρα.
Αλήθεια τόσο πολύ φοβόμαστε την Τουρκία μη μας διεκδικήσει ακόμη και την Κρήτη εκτός από την Γαύδο. Και δεν προβαίνουμε στις απαιτούμενες ενέργειες. όταν ακόμη και η μικρή αλλά ισχυρή Κύπρος, έχει προβεί σε έρευνες, και σε οριοθέτηση Α.Ο.Ζ; Αν είναι έτσι τότε δεν έχει η Ελλάς καθόλου αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις του Έθνους και είναι άξια τα τύχης της,. Σιγά η πατρίδα κοιμάται. Οπισθοχωρούμε στην, εποχή πριν το 1897, τότε που ηττήθηκε η Ελλάς επί Θ.Θεληγιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου