Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΣΚΥΛΟΦΙΛΟΙ Η ΖΩΟΦΙΛΟΙ;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα».
Πως πρέπει να ονομάζονται τα σωματεία προστασίας των ζώων; Ζωοφιλικά σωματεία, ή γατοσκυσκυλοφιλικά; Διότι ως γνωστόν οι σύλλογοι αυτοί προστατεύουν μονάχα, τα αδέσποτα σκυλιά κυρίως ,και δευτερευόντως τα γατάκια. Καλά κάνουν βεβαίως, διότι οι πολιτισμένοι λαοί, σέβονται τα λεγόμενα κατοικίδια ζώα, ως εαυτόν. Παρόλα αυτά ο φίλος μου ο Γρηγόρης, μου εκμυστηρεύτηκε στο αυτί για να μη μας ακούσουν¨ «Ότι είναι υποκρισία εκ μέρους των ζωόφιλων να προστατεύουν μονάχα τα σκυλιά και τα γατιά ,και να μην προστατεύουν παντός είδος ζώα». Όλα τα ζώα δεν είναι πλάσματα της φύσης; Γιατί τα λεγόμενα ζωοφιλικά σωματεία να μην προστατεύουν και τα ζώα ,που τρώει στο τραπέζι του ο άνθρωπος και γεμίζει μπόλικη χοληστερόλη, και να μην κηρύξουν εδώ και τώρα επιστροφή στην χορτοφαγία;Μάλιστα μου τόνισε ο Γρηγόρης , «είναι ευκαιρία τώρα που έπεσε έξω η Ελλάς και χρεοκόπησε, ίσως είναι πια καιρός να επιστρέψουμε στην Κρητική διατροφή των παππούδων, και πατεράδων μας». Αλλά και να καλλιεργούμε οικολογικά χωρίς λιπάσματα τον κήπο μας.
ΤΑ ΕΣΤΡΙΨΕ Η Ν.Δ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ -ΑΝΙΣΧΥΡΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Υπάρχει λύση στο αδιέξοδο;
«Σύγνεφα ξεκουτιάρικα διασημότητες της αιθρίας, κάθομαι σένα βραχάκι σας απολαμβάνω, δεν έχετε προβλήματα ,την λύση την κρατεί γαλήνιος ,ο ρακένδυτος προλετάριος ,ο φυσικός νόμος…» Νίκος Καρούζος. Είδε ο ΣΑΜΑΡΑΣ και με την ψήφο του λαού, ότι δεν πέρασε η αντιμνημονιακή πολιτική της Ν.Δ και πήρε στροφή 180 μοιρών .Τώρα τα στελέχη της Ν.Δ είναι όλο ήξεις αφίξεις, και ναι μεν, αλλά να δούμε ,κι έχουμε κι εμείς προτάσεις αλλά στηρίζουμε και τα μέτρα, κάνουμε και λαϊκιστική πολιτική άμα λάχει να πούμε.
Δεν φτάνει που έχει τεράστιες ευθύνες το κόμμα τη Ν.Δ για την κατάντια της χρεοκοπημένης χώρας, παριστάνει και την αθώα περιστερά, ή αν θέλετε τον τιμητή των πάντων, παρεξηγώντας τον υπεύθυνο ρόλο, της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην λειτουργία των θεσμών.
Με την ανευθυνότητα αυτή των δύο μεγάλων κομμάτων, και του ΠΑΣΟΚ- μην ξεχνάμε και το προεκλογικό¨ «υπάρχουν λεφτά» φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού.
Υπάρχει μεγάλη κρίση αντιπροσώπευσης ,από ένα πολιτικό σύστημα όπου πρώτο μέλημα του, είναι η αναπαραγωγή των στελεχών του ,και η αυτονόμηση τους ,από την κοινωνία των πολιτών μετατρέποντας την, σε κοινωνία ιδιωτών-και τις ανάγκες της. Η αριστερά βεβαίως στο σύνολο της, θα μπορούσε να παίξει εποικοδομητικό ρόλο προτείνοντας βιώσιμες λύσεις πραγματιστικές όπως αυτή των Ευρωομολόγων κι όχι ανατρεπτικές ουτοπικές ,και να αντισταθεί στην ολοκληρωτική κυριαρχία του κεφαλαίου. Όμως είναι πολυδιασπασμένη και ανίσχυρη γιατί δεν έχει συνέλθει από την οδυνηρή ήττα των οραμάτων της. Το κεφάλαιο αιχμαλώτισε την λαϊκή κυριαρχία επειδή ακριβώς ηττήθηκε η υπαρκτή αριστερά, του ανατολικού μπλοκ, όπου κρατούσε το διεθνές σύστημα σε ισορροπία. και τώρα¨ «Τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους; Οι βάρβαροι ίσως να ήταν μια κάποια λύσις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου