Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΛΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ- ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Έχω έτοιμη την απάντηση . Περιμένω την ερώτηση»
Η «γιορτή της δημοκρατίας» όπως συνηθίζεται ,να αποκαλούν τις εκλογές συνεχίζεται και στον διευρυμένο, Δήμο Χανίων. Τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι; Θα ξανα-κατηφορίσουν προς στις κάλπες, για να δώσουν την ψήφο τους, στον δικό τους εκλεκτό υποψήφιο Δήμαρχο; Ή θα την αράξουν σε καμία καφετέρια οι νεότεροι ,σε ετοιμασία για το μεσημεριανό φαγητό, οι γυναίκες της οικογένειας, και σε κανένα ταβλάκι στο καφενείο οι μεγαλύτεροι; Την Κυριακή αναμετριούνται για το Δήμο Χανίων δύο υποψήφιοι. Ο ένας έντιμος και με διοικητική πείρα έστω και νοθευμένος σοσιαλιστής, υπόσχεται να διευρύνει το κοινωνικό πρόγραμμα του Δήμου με «κοινωνικό παντοπωλείο» «παιδικούς σταθμούς» και διεύρυνση για το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» σε όλη την επικράτεια του νέου Δήμου Χανίων. Προηγείται περίπου 12 μονάδες του αντιπάλου του. Ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος, για την Κυριακάτικη αναμέτρηση είναι ακραιφνώς φιλελεύθερος, υπέρμαχος των ΣΔΙΤ, και των διοδίων στην Εθνική οδό Κρήτης, και της χωρίς όρια, ελεύθερης αγοράς, η οποία βεβαίως πλήττει τα λαϊκά στρώματα. Η διαμαρτυρία εδόθη στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Χανιώτης ψηφοφόρος ο οποίος είναι αγωνιστής και λατρεύει τον τόπο του
καλείται να κατέβει και να ασκήσει το ύψιστο δημοκρατικό του δικαίωμα , αυτό των εκλογών. Δεν έχουμε δικαίωμα να γυρίζουμε την πλάτη, στην πολιτική και στους πολιτικούς διότι υπονομεύουμε την κοινή μας συμβίωση, και το κοινωνικό συμβόλαιο. Με την συμμετοχή μας, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Με την αποχή δίνουμε άλλοθι, για την συνέχιση της κακοδιοίκησης και του πελατειακού κράτους.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
«Την ευθύνη για το άδικο την έχουν αυτοί που δεν ζητούν το δίκιο τους».
Όπως γράφτηκε στον τύπο ο μάνατζερ και τηλεαστέρας Ηλίας Ψινάκης, πήρε πάνω από 8.500 ψήφους στην Αθήνα κερδίζοντας την πρωτιά. Η εκλογή αυτή είναι ένα από τα σημεία των καιρών, και αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο, την δύναμη των τηλεοπτικών μέσων ,στην ηλιθιοποίηση μέρους τη κοινής γνώμης. «Το μέσον είναι το μήνυμα» είχε γράψει και τιτλοφορήσει ένα βιβλίο του, ο συγγραφέας και πανεπιστημιακός Μάρσαλ Μακ Λούαν. Η Ελλάδα δεν διεκδικεί την πρωτιά στα παράδοξα. Μας ξεπέρασε πριν πολλά χρόνια , η γειτονική μας Ιταλία ,όταν οι Ιταλοί ψηφοφόροι εξέλεξαν, ως εκπρόσωπο τους στο κοινοβούλιο, μια πορνοστάρ, την διάσημη πλέον «Τσιτσιολίνα» με το όνομα Ιλόνα Στάλερ. Η εκλογή του Ψινάκη και άλλων λεγόμενων «λαμπερών προσώπων» είναι η εκδίκηση της πολιτικής, όπως ασκείται σήμερα , και όπως μας την σερβίρουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες ,των μέσων και χειραγωγοί της κοινής γνώμης.
Τα μεγάλα συμφέροντα, τα οποία χειραγωγούν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη δεν θέλουν τον κόσμο πολιτικοποιημένο, να κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο, να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες ζωής, δικαιότερη κατανομή του πλούτου , να μην ξεζουμίζονται συνέχεια τα ίδια φορολογικά υποζύγια, μισθωτοί μικροεπαγγελματίες και συνταξιούχοι. Τα μεγάλα συμφέροντα και η πολιτικομματική ολιγαρχία ,έχει φέρει την Ελλάδα στον πάτο του πηγαδιού. Η πολιτική ολιγαρχία πριμοδοτεί απολιτικά πρόσωπα
για να τα έχει υποχείρια της, και όχι μαχητές της ζωής ανθρώπους όπου έχουν προσφέρει στα κοινά συνειδητοποιημένους συμπολίτες μας ελεύθερες φωνές ,που δεν είναι του χεριού τους. Οι Ψινάκηδες είναι σημεία των καιρών, γιατί δεν μιλούν αυτοί που πρέπει πνευματικοί ταγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου