Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Τίποτα το ευθύ δεν μπορεί να προέλθει από την στραβή ξυλεία της ανθρωπότητας».
ΙΜΑΝΟΥΕΛ ΚΑΝΤ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ;
Είπε ο αξιόλογος δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του ενόψει της κυκλοφορίας του νέου βιβλίου του , ότι «ο νεοκαπιταλισμός θέλει τους εργαζόμενους δουλοπάροικους. Γιατί, ποιος εργαζόμενος με αυτή την κρίση του καπιταλισμού, που υπάρχει και με την ανεργία , θα μπορεί να δουλεύει συνεχώς 40 χρόνια για να έχει ένσημα ,και να έχει την δυνατότητα να παίρνει πλήρη σύνταξη; Έτσι θα λαμβάνει μία προνοιακή σύνταξη πείνας, για να τον σπρώξουν στη ιδιωτική ασφάλιση». Έτσι είναι Πέτρο μου, όταν δεν υπάρχει οργανωμένο λαϊκό κίνημα και ο εργαζόμενος δεν αντιστέκεται , το μεγάλο κεφάλαιο στήνει πάρτι εις βάρος των εργαζομένων προλετάριων, και επιστημονικού προλεταριάτου.
Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α
Γιατί ταυτίζονται τα συμφέροντα της Βρετανίας και των Η.Π.Α και η Βρετανία κρατάει αποστάσεις από την Ε.Ε και δεν συμμετέχει στο ευρώ; « Η ταύτιση που προσδιορίζεται κυρίως στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, και ιδιαίτερα στο πεδίο των μυστικών υπηρεσιών, εγγράφεται σένα ευρύτερο πλαίσιο ταυτόχρονα οικονομικό και πολιτιστικό. Το Ηνωμένο βασίλειο είναι παραδοσιακά ο αγαπημένος προορισμός των αμερικανικών άμεσων ξένων επενδύσεων {Α.Ξ.Ε». Αυτές ανέρχονται, σε σχεδόν 400 δισεκατομμύρια δολάρια το 2007. Το 2008, 621 από τα 1744 σχέδια Α.Ξ.Ε που υποδέχθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν αμερικάνικη προέλευση. Το συνολικό ποσόν των άμεσων Βρετανικών επενδύσεων στις Η.Π.Α είναι περίπου της ίδιας τάξης, καθώς η αμερικάνικη αγορά συνιστά την κυριότερη διέξοδο για τις Βρετανικές επενδύσεις, αξίας 35 δισεκατομμυρίων λιρών στερλινών.
Η επίκληση της ομοιότητας ανάμεσα στον βρετανικό και τον Αμερικάνικο κύκλο ήταν ακριβώς το επιχείρημα με το οποίο ο Γκόρντον Μπράουν, ο Βρετανός τέως υπουργός οικονομικών, ανέβαλλε επ`αόριστον την ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην ευρωζώνη. Προνομιούχος εταίρο των Η.Π.Α με συναίσθηση όμως της ανισότητας στις σχέσεις ανάμεσα τους- ακριβώς όπως το υποδεικνύει η έκφραση junior partner
{ετερόρρυθμος εταίρος} το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί στην έδρα του υπερατλαντικού του συμμάχου, μια διπλωματική αντιπροσωπεία 417 ατόμων, εκ των οπίων 248 στην Ουάσιγκτον, μία αντιπροσωπεία που μόνο η Ινδία ξεπερνά σε μέγεθος {505 άτομα}».{JEAN CLAUDE SERGEANT {ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Σορβόνης.{ Παρίσι}
Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Από το 2010 τον Απρίλιο ένα συντηρητικό κόμμα ανέλαβε την εξουσία παραλαμβάνοντας από μία οχταετή διεφθαρμένη σοσιαλιστική διακυβέρνηση που έφερε την Ουγγαρία στο Δ.Ν.Τ Ο νέος πρωθυπουργός Βίκτορ Ούρμπαν διέρρηξε τους δεσμούς του με το Δ.Ν.Τ, και αποφάσισε να εφαρμόσει τις δικές του μεθόδους φορολογώντας τις τράπεζες και τους πλούσιους επιχειρηματίες. Αυτή η κίνηση θα ήταν επαναστατική, αν δεν συνοδευόταν από την έξαρση ενός ακραίου εθνικισμού και την ανάδειξη μιας ξενοφοβικής και φασίζουσας νοοτροπίας στη χώρα .Το σύνθημα του δεξιού συντηρητικού κόμματος που κυβερνά είναι «δουλειά σπίτι οικογένεια υγεία και τάξη». Ποιος είπε ότι η κρίση δεν θα φέρει στην επιφάνεια την ανάδυση των νεοφασιστικών κινημάτων όπως τον μεσοπόλεμο πριν τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο; Η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται δεν θα είναι φάρσα όπως είπε ο Καρλ Μαρξ αλλά τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου