Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η κοινή γνώμη μένει εμβρόντητη , από την συμπαιγνία των κομμάτων εξουσίας, να μην ερευνήσουν τα κομματικά τους ταμεία. «Ένοχος ένοχο ου ποιεί». Ο Χριστοφοράκος , στην πρώτη κατάθεση του, στη Γερμανική δικαιοσύνη μίλησε και είπε ότι έδινε εισφορές, και στα δύο κόμματα εξουσίας. Ύστερα ανακάλεσε όταν έκανε συμβιβασμό με την Γερμανική δικαιοσύνη. Είναι πασίγνωστο ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν χορηγούς, τις μεγάλες επιχειρήσεις. Στις Η.Π.Α. αυτό γίνεται φανερά και με διαφάνεια. Όχι ότι είναι έντιμο και δημοκρατικό, διότι έτσι τα κόμματα γίνονται αιχμάλωτοι των μεγάλων συμφερόντων , αλλά στην Αμερική τουλάχιστον τηρούνται τα προσχήματα.
Στην Ελλάδα τα κόμματα εισπράττουν χρήματα ,από τα κρατικά ταμεία ,υποτίθεται για να μην παίρνουν χρήματα, από ιδιώτες. Τι υποκρισία. Τώρα τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι. Στον ανταγωνισμό μεταξύ τους, δημιουργούν τόσα έξοδα ώστε να λαμβάνουν και εισφορές από το μεγάλο κεφάλαιο ,και πάλι να είναι καταχρεωμένα στις τράπεζες. Το σκάνδαλο της «Ζήμενς» δεν διαλευκάνθηκε στην Ελλάδα. Μήπως όμως μόνο η «Ζήμενς» δίνει χρήματα στους πολιτικούς και στα κομματικά ταμεία; Απλώς η υπόθεση «Ζήμενς» ξεσκεπάστηκε παγκοσμίως, διότι το έψαξαν οι Αμερικάνικες υπηρεσίες λόγω ανταγωνισμού με τις Αμερικάνικες πολυεθνικές.. Το Ελληνικό δημόσιου υπέστη 2 δις ζημία Ορισμένοι πολιτικοί θα απολαύσουν παχυλούς λογαριασμούς στην Ελβετία και στις νήσους Κεϋμαν. Κανείς δεν θα δικαστεί εκτός από τον Τάσο Μαντέλη ,ο οποίος θα αποβεί το εξιλαστήριο θύμα το μαύρο πρόβατο, για να εξακολουθεί το σύστημα να γεύεται τους καρπούς της ανομίας του.
Οι πολυεθνικές θα εξακολουθήσουν να «λαδώνουν» , τους κρατικούς αξιωματούχους για να παίρνουν δουλειές, γιατί αυτό είναι στην κουλτούρα τους. Άραγε τα κόμματα εξουσίας υπερηφάνως, θα εξακολουθήσουν να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο, σαν την στρουθοκάμηλο; Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ή καλύτερα περί απαλλαγής υπουργών , στο άρθρο 86 του Συντάγματος, είναι η μεγάλη ντροπή του πολιτικού συστήματος . Δεν ντράπηκαν οι βουλευτές να τον ψηφίσουν και μάλιστα ως άρθρο του Συντάγματος για να μην αλλάζει χωρίς τροποποίηση του Συντάγματος.
Άραγε πόσο ακόμη θα κατέβει το σύστημα στου κακού τη σκάλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου