Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ;
«Η ζωή δεν έχει έλεος σαν τα παιδιά, ούτε φιλίες σαν την ποίηση. Και ο κόσμος μοιάζει την μητέρα μου¨ αγαπημένος και χαμένος για πάντα» ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.
Το ερώτημα «ποιοί επιτέλους θα πάνε φυλακή», αιωρείται από τα χείλη του Ελληνικού λαού. Ιδιαίτερα μετά την λήψη των πάσης φύσεως μέτρων όπως των φορολογικών, και των μειώσεων μισθών και συντάξεων, αλλά και αυξήσεων του Φ.Π.Α και φόρους επί φόρων στην βενζίνη συνεχώς, όπως και στα ποτά και τα τσιγάρα. Το κεφάλαιο τώρα που δεν υπάρχει σοσιαλιστικό στρατόπεδο και έχει το αίσθημα της νίκης θέλει να κάνει σκλάβους όλους τους εργαζόμενους για να είναι ανταγωνιστικό . Να οπισθοδρομήσουν οι κοινωνίες όπισθεν ολοταχώς στην εποχή της καπιταλιστικής συσσώρευσης για να αποκομίσουν υπερκέρδη οι κεφαλαιοκράτες.
Ο γέρο Μαρξ είχε πει ότι¨ «από το ένα μάγουλο οι κεφαλαιοκράτες στάζουν πύον και από το άλλο αίμα». Στην βουλιμία τους για περισσότερα κέρδη δεν καταλαβαίνουν ότι οι εργαζόμενοι θα επαναστατήσουν από την καταπίεση και ότι όπως είπε πάλι ο Μαρξ¨ «θα είναι αυτοί που πρόθυμα θα τους πουλήσουν το σχοινί για να τους κρεμάσουν». Επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα που κρέμεται στα χείλη των Ελλήνων που κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι όλοι εμείς που ψηφίζουμε που ζητούμε συνεχώς ρουσφέτια που καταναλώνουμε χωρίς να παράγουμε είμαστε συνυπεύθυνοι για το σημερινό χάλι της εθνικής οικονομίας.. Πως φτάσαμε έως εδώ; Και πότε επιτέλους θα πάνε κάποιοι φυλακή; Ναι αλλά έχει τις ίδιες ευθύνες ο πολιτικός που παίρνει αποφάσεις, να δοθούν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων στην «Λέμαν Μπράδερς» και να γίνουν τοξικά ομόλογα, ή να επενδυθούν και να χαθούν στο χρηματιστήριο; Και το ίδιο ο πολίτης με το ρουσφετάκι του; Βεβαίως και όχι αλλά κι όλα αυτά συνδέονται. Το πολιτικό σύστημα ως γνωστόν επιτρέπει τις μικρές παρανομίες, για να προβαίνουν οι κατέχοντες την εξουσία στις μεγάλες παρανομίες. Πόσα από τα δισεκατομμύρια του χρέους, είναι στις τσέπες των πολιτικών, από μίζες των Γερμανικών εταιριών κι όχι μόνο, γιατί όλοι οι μεγάλοι όμιλοι δίνουν μίζες απλώς οι Γερμανικές εταιρίες αποκαλύφθηκαν. Αλλά βεβαίως «πορτοφόλιασαν» επίσης και οι μεγαλοδιοικητές και μεγαλοστελέχη της διοίκησης. Πόσες χρηματοδοτήσεις και από ποιούς παίρνουν χρήματα τα κόμματα; Ή νομίζετε ότι είναι μόνο οι 100.000 μάρκα που παραδέχθηκε ο πρώην επιτελής του Σημίτη Θεόδωρος Τσουκάτος; Είναι μεγάλο το θέμα «που πήγαν τα λεφτά», και χρειάζεται και πολύ χώρος της εφημερίδας, και πολύ χρόνος για ενδελεχή έρευνα. κι εγώ είμαι μονάχα ένας ταπεινός σχολιαστής για να έχω όλες τις απαντήσεις. Θυμηθήτε το σκάνδαλο της «Μονής βατοπεδίου» τα δομημένα ομόλογα, την μίζα του Παυλίδη από τον εφοπλιστή Μανούση το «νόμιμο και ηθικό» του Βουλγαράκη. Μην λησμονήσετε ξαναλέω τις μίζες των πολυεθνικών εταιρειών, στα κόμματα εξουσίας. Αλλά να μη λησμονήσετε και τα σκάνδαλα της περιόδου Σημίτη. Εν πάσει περιπτώσει να πάμε και στην δεκαετία του 80 για να μην «αθωώσω» κανένα όπου είχε πει εκείνο το αμίμητο ο μακαρίτης Ανδρέας Γ. Παπανδρέου για τον διοικητή της ΔΕΗ¨ «να πάρει ένα δωράκι όχι και 500 εκατομμύρια» Να σας αναφέρω και για το πάρτι των εξοπλισμών ενώ θα μπορούσε να μας προστατεύσει η Ε.Ε. Μην λησμονήσω και τους Ολυμπιακούς που κόστισαν… πόσο κόστισαν; Άλλοι λένε για 30 κι άλλοι για 60 δισεκατομμύρια. Επισήμως επικρατεί σιγή ιχθύος μη τυχόν και δυσαρεστηθούν οι μεγαλοεργολάβοι και μιντιάρχες . Πόσα χρήματα απορροφά η διαφθορά του δημόσιου τομέα επί του Α.Ε.Π; Ένα σημαντικό ποσοστό. Όλα τα παραπάνω που αναφέραμε είναι εκτός λίγων περιπτώσεων τα παράνομα κέρδη από τις μίζες και την διαφθορά. Υπάρχουν και τα νόμιμα υπερκέρδη των τραπεζών των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και τα νομιμοφανή υπερκέρδη από τα καρτέλ των εταιριών.
Ελεύθερη οικονομία όμως δεν σημαίνει ασυδοσία των ισχυρών εταιριών όπως το προσπαθούν στις χαλεπές ημέρες μας. Ααα τώρα θυμήθηκα και τον Γιώργο Χατζημαρκάκη Τον Ελληνογερμανό ευρωβουλευτή των «φιλελευθέρων» οι οποίοι είναι εναντίον της φορολογίας στην Γερμανία, και ήταν εναντίον της βοήθειας προς την Ελλάδα. Το κόμμα αυτό είναι ομογάλακτο με το κόμμα και τις ιδέες που περεσβεύει ο Στέφανος Μάνος, και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης λέει δημόσια σε συνεντεύξεις του ότι για την κατάντια της Ελλάδας φταίει ο πρώην υπουργός οικονομίας οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης που κατήγγειλε την Ελλάδα στην Κομισιόν για πλαστά στοιχεία. Τον άκουσα να λέει επίσης¨ «που ακούστηκε στην Ελλάδα οι βουλευτές να δικάζουν άλλους βουλευτές; Έλα ντε, δυστυχώς μπανανία γίναμε. Μα μήπως δεν έκανε το ίδιο μόλις ανέλαβε και η παρούσα κυβέρνηση Δεν κατήγγειλε την προηγούμενη για το έλλειμα; Γιαυτό είμαστε αναξιόπιστοι και στην κομισιόν και στις αγορές και αναφώνησαν οι γραφειοκράτες της Ε.Ε «να τελειώνουμε με τα Γκρήκς στατίστικς.»
Ως πότε οι κυβερνήσεις θα παίζουν πολιτικά παιγνίδια στις πλάτες μας. Πόσο θα τους ανεχόμαστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου