Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Πάει αυτό ήταν. Χάθηκε η ζωή μου φίλε μέσα σε κίτρινους ανθρώπους βρώμικα τζάμια και ανιστόρητους συμβιβασμούς».{ Κατερίνα Γώγου Ιδιώνυμο}.
«ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ: "Ομάς ανθρώπων, ειδότων να αναγινώσκωσι και να ανορθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπό έναν οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσιν να αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν του πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσιν χωρίς να σκάπτωσιν...».
«ΠΛΑΣΑΣΑ τόσον αγαθόν τον Κον Κουμουνδούρον η Θεία Πρόνοια, εφρόντισε να παρασκευάση και φορολογουμένους Ελληνας να αναλάβωσι τα έξοδα της αγαθότητός του» (διόριζε αφειδώς).
«Η ΑΝΟΧΗ της αισχρότητος είναι το κυριότερον γνώρισμα του Ελληνος».
«ΑΝ Η ΦΥΣΙΣ έδωκεν εις τον κ. Παγκράτην ένα μόνον στόμα ίνα τρώγη, παρέσχεν αυτώ δύο χείρας ίνα δωροδοκείται...».
«ΕΚ ΤΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ του Αξ/μου Κου Υπουργού των Οικονομικών, εξέφυγε κατά την τελευταίαν αυτού αγόρευσιν ότι η Κυβέρνησις πρέπει να φροντίζει και περί των συμφερόντων του Εθνους...».
«Η ΤΙΜΩΡΙΑ των παρανομησάντων υπουργών ετέθη υπό της συμμαχούσης αντιπολιτεύσεως ως όρος».
Επίκαιρες οι ρήσεις του συγγραφέα της Πάπισσας Ιωάννας Εμ. Ροϊδη αλλά δεν πρέπει να απαξιώνουμε τους πολιτικούς και την πολιτική. Έχει και ο λαός τις δικές του ευθύνες. Όταν ψηφίζει τους πολιτικούς με βάση την προσωπική εξυπηρέτηση και όχι το γενικότερο συμφέρον αλλά και το συμφέρον τη τάξης που ανήκει.
Ο αγώνας που πρέπει να δίνεται καθημερινά είναι να τηρούνται οι νόμοι για όλους εξίσου.Στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Να μην εξαιρούνται όσοι έχουν πολλά χρήματα και προσλαμβάνουν στρατιά καλοπληρωμένων δικηγόρων για να τους αθωώσουν, ούτε οι πολιτικοί να ψηφίζουν νόμους κομμένους και ραμμένους
στα μέτρα τους και να προκαλούν τον λαό με την ατιμωρησία τους. Το πρόβλημα είναι λοιπόν η τήρηση της νομιμότητας. Πριν πενήντα χρόνια είχε πει ένας πολιτικός ότι¨ «Πρέπει να ψηφισθεί ένας νόμος που θα ορίζει ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Είναι απαραίτητος και ο αυστηρός έλεγχος των δαπανών του δημοσίου. Το σπίτι του πολιτικού πρέπει να είναι γυάλινο για να βλέπει ο λαός τα έργα του.
Δεν υπάρχουν σωτήρες ούτε πρέπει να κρεμάσουμε τα κεφάλια των πολιτικών στα κάγκελα. Αυτή είναι μια λαϊκίστικη συμπεριφορά, μερικών μεγάλων καναλιών για να αποσείσουν τις ευθύνες από τους πραγματικούς κλέφτες, και από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, που είχε καταγγείλει ακόμη και ο νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός, το 90-93 Κ. Μητσοτάκης. Αν το κράτος είναι χρεοκοπημένο σήμερα είναι διότι έχει διαλυθεί
η παραγωγική βάση. Και όχι μόνο. Υπάρχει μεγάλη διαφθορά και ένα μέρος του χρέους είναι στις τσέπες επίορκων κρατικών λειτουργούν. Όπως επίσης το κράτος κατά κανόνα ευνόησε το μεγάλο κεφάλαιο βοήθησε τις τράπεζες με 28 δις ευρώ και επί ΝΔ.
μείωσε το φόρο στις μεγάλες Α..Ε Η διαφθορά είναι συνυφασμένη με την εξουσία. Να γιατί πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά οι διεφθαρμένοι πολιτικοί κι αυτοί που τους διαφθείρουν.
Να μην λησμονήσουμε την κυριαρχία των αγορών και το μονόδρομο του νεοφιλελευθερισμού που ακολουθούν και τα δύο κόμματα εξουσίας. Κύριο μέλημα των αγορών είναι το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων και το ρίξιμο στην φτώχεια και την ανασφάλεια όλων των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου