Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ …ΤΑ ΛΕΦΤΑ
«Αδέρφια ανοίξτε δρόμο να μπουν μπροστά οι μαχητές. Το δίκιο θέλουμε για νόμο το αύριο καλύτερο από το χτες». Δώρα Μοάτσου- Βάρναλη.
ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Οι Δήμαρχοι έκτισαν όσοι έκτισαν ,νέα δημαρχεία στους Καποδιστριακούς δήμους. ενώ γνώριζαν ότι οι δήμοι τους θα συγχωνευθούν σε ενιαία σύνολα. Κάθε δημαρχιακό μέγαρο κοστίζει περίπου πέντε εκατομμύρια. Δυστυχώς σχεδόν κανείς σε αυτόν τον τόπο «τον μικρό το μέγα» δεν σέβεται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Να τα διέθεταν τουλάχιστον για να δημιουργήσουν νέες παραγωγικές μονάδες, να τα διέθεταν σε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, θα λέγαμε ότι τα χρήματα έπιασαν τόπο. Σε μπετά όμως προδομένε λαέ μου, σε μπετά γαμώ το στανιό μου, πάει πολύ. Σαυτή την περίπτωση ταιριάζει η γνωστή λαϊκή παροιμία . «Εδώ ο κόσμος καίγεται και το νινί κτενίζεται».
Για την κατάντια της χώρας δεν φταίει μόνο η πολιτική τάξη της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Φταίει και η τοπική αυτοδιοίκηση, φταίει και ο λαός που ζητάει ρουσφέτια, για να ψηφίσει τον βουλευτή και τον δήμαρχο, φταίει και όταν φοροδιαφεύγει και δεν κόβει αποδείξεις. Απλά ο καθένας ανάλογα με τον ρόλο του συνεισφέρει στην Ελληνική αυτοκαταστροφή, που οι Αγγλοσάξονες στις εφημερίδες τους βαφτίζουν τυποποιημένα. «Γκρήκ Τράγκεντι» {Ελληνική Τραγωδία}
Ο Τάσος Μαντέλης ομολόγησε στην εξεταστική επιτροπή της βουλής τετ α τετ με τους πρώην συναδέλφους του βουλευτές, και υπό το βλοσυρό βλέμμα του προέδρου της εξεταστικής Σφακιανού βουλευτή Σήφη Βαλυράκη ότι πήρε 250.000 ευρώ «χορηγία» από την πολυεθνική "Ζήμενς".Το ομολόγησε γιατί εκεί οδήγησε η έρευνα και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Αμέσως βούιξαν υποκριτικά τα μέσα ενημέρωσης. Και λέω υποκριτικά γιατί «ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι».Οι υποψιασμένοι το γνωρίζουν ότι ορισμένοι πολιτικοί χρηματοδοτούνται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ιδίως στην αχανή περιφέρεια της α? και β? Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Χρηματοδοτούνται και τα κόμματα εξουσίας Όπως στην Αμερική. Μόνο που στην Αμερική τηρούν τους κανόνες οι «καθυστερημένοι γιάγκηδες» και γίνεται με διαφανή τρόπο, και με δημοσίευση των ονομάτων των συνεισφερόντων στις προεκλογικές εκστρατείες. Εδώ γίνεται στα μουλωχτά κάτω από το τραπέζι μη το πάρουν χαμπάρι οι χωριανοί. Γιατί σε επίπεδο αγροτικής υπανάπτυξης και σκοταδισμού βρίσκεται το πολιτικό μας σύστημα σε μερικά θέματα. Ίσως και η κοινωνία που δεν απαιτεί διαφάνεια και τιμωρία των ενόχων. Μόλις λοιπόν αποκαλυφθεί κάποιος από τους πολλούς που εισέπραξαν μίζες κάνουν όλοι τους έκπληκτους, και πρώτα απ`όλα τα μέσα αποχαύνωσης για να εντυπωσιάσον το κοινό τους. Οι λίγοι που αποκαλύπτονται, από τις έρευνες συνήθως των ξένων κρατών γίνονονται τα εξιλαστήρια θύματα ,για να την γλυτώσουν οι πολλοί και να συνεχιστεί το πάρτη. Αρχίζει ο Τάσος Μαντέλης να μου γίνεται συμπαθής με αυτά που έφαγε, όσα βρέθηκαν κι όσα έκρυψε. Κι ας έβγαλε ανακοίνωση κι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης-"να χυθεί άπλετο φως" που τον ανέδειξε και του έδωσε θέσεις ευθύνης. Να τηρούνται οι νόμοι χρειάζεται βρε παιδιά και να ελέγχονται αυστηρά ο πάντες και η δικαιοσύνη να έχει την απαραίτητη ανεξαρτησία όχι όπως τώρα που είναι ποδηγετούμενη από την πολιτική ηγεσία.. Να μην διορίζεται η κεφαλή- ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας από την πολιτική ηγεσία. Αλλιώς δεν θα φύγει ποτέ από την χώρα μας το ΔΝΤ ,και θ γίνουμε γνωστοί ως χώρα διεφθαρμένων και κλεφτών. Το είπε ήδη η διεθνής διαφάνεια ότι ξοδεύουμε ένα 20% του ΑΕΠ στο βρόντο, δηλαδή πάνε στις τσέπες των πονηρών απατεώνων. «Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ» Αμήν Παναγία μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου