Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΤΡΟΠΕΣ ΟΥΣΙΕΣ- Προτείνουν πάρκο κάνναβης στα Ζωνιανά
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Για να σταματήσουν οι νέοι την χρήση των ψυχότροπων ουσιών {των ονομαζόμενων και ναρκωτικών} πρέπει να αποκτήσει η ζωή τους νόημα και περιεχόμενο. Μια ζωή που δεν σου δίνει χαρά είναι ευνόητο ότι θα προσπαθήσεις να την γεμίσεις με ψυχότροπες ευφορικές και ηδονιστικές ουσίες. Ο γνωστός ψυχίατρος Γιώργος Οικονομόπουλος ήταν ο κύριος ομιλητής την Κυριακή στο «πάρκο Ειρήνης και φιλίας» όπου συμμετείχαν και οι δικηγόροι Νίκος Τζάρας και Δημ. Φουράκης οι οποίοι ανέπτυξαν διεξοδικά το νομικό σκέλος που αφορά την ποινικοποίηση της χρήσης των ψυχότροπων ουσιών.
Οι ομιλητές μίλησαν για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του ατόμου, κι ότι με τις ψυχότροπες ουσίες είπε ο ψυχίατρος Γιώργος Οικονομόπουλος δεν πεθαίνει κανείς απλώς γίνεται εξαρτημένος άνθρωπος. Είπε επίσης ότι πεθαίνουν οι χρήστες ουσιών από νοθευμένη ηρωίνη, και αναγκάζονται να γίνονται μικροκλέφτες επειδή με την απαγορευτική πολιτική πωλούνται ακριβά οι ψυχότροπες ουσίες.
Σε ενημερωτικό φυλλάδιο της "αντιαπαγορευτικής πρωτοβουλίας" διαβάζουμε ότι.΄¨
«Αναγνωρίζοντας ότι η χρήση ουσιών είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο υπαρκτό από τα βάθη της ιστορίας κι ότι η κατανάλωση ουσιών εξ`ορισμού δεν αποτελεί έγκλημα ή ποινικό αδίκημα αλλά είναι ζήτημα αυτοδιάθεσης ,προσωπικών επιλογών και ελευθεριών, διεκδικούμε από την πολιτεία να αναθεωρήσει την πολιτική της, και να λάβει σοβαρά υπόψη της τους παραπάνω άξονες προτάσεων. α]Αντικατάσταση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου μενα άλλο που ¨α] Θα στηρίζεται στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. β] Θα εναρμονίζεται με την διεθνή γνώση και την διεθνή εμπειρία. γ] Θα αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας και των χρηστών, στον περιορισμό τηs διάδοσης των ουσιών στους ανηλίκους, στην απεξάρτηση των χρηστών από την παρανομία, και τον περιορισμό της χρήσης και της κατάχρησης γενικότερα».
Η αντιαπαγορευτική κίνηση επίσης προτείνει ελεύθερη καλλιέργεια για προσωπική χρήση. «Για τα Ζωνιανά ένα αυτοδιαχειριζόμενο αντιεμπορευματικό πάρκο κάνναβης που θα διαθέτει ¨Μουσείο για τις πάμπολλες χρήσεις του φυτού. Βιβλιοθήκη ψυχεδελικών και όχι μόνο. Αναγνωστήριο. Κατασκήνωση .Τεκέ. Μαγειρείο κάνναβης». Και καταλήγουν¨ «Η υπεράσπιση της αυταπόδεικτης αλήθειας ότι η κάνναβη είναι ευφορικό, θεραπευτικό, ενεργειακό, και ψυχαγωγικό μέσο, που συντροφεύει το ανθρώπινο είδος από την εμφάνιση του μέχρι σήμερα συνεπάγεται σύγκρουση με τον προπαγανδιστικό κατασταλτικό μηχανισμό της απαγόρευσης».
Είναι γνωστό ότι γύρω από την παράνομη κίνηση των ψυχότροπων ουσιών γίνεται τζίρος αμύθητων ποσών παγκοσμίως, και κερδίζουν από την απαγόρευση, όχι μόνο οι μαφίες των ναρκωτικών, αλλά και οι δικηγόροι, διεφθαρμένοι κρατικοί λειτουργοί, επίορκοι δικαστές και αστυνομικοί..
Σημειώνω ότι¨ Πολλά από αυτά που υποστηρίζουν οι υποστηρικτές της αντιαπαγορευτικής πολιτικής είναι σωστά και λογικά. Μάλιστα τον διαχωρισμό των μαλακών από τα σκληρά ναρκωτικά, τον στήριξε παλαιότερα κι ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι ψυχίατροι που υποστηρίζουν την αντιαπαγορευτική πολιτική λένε, ότι το αλκοόλ και το τσιγάρο κάνει μεγαλύτερη ζημιά από το χασίς. Και ερωτώ εγώ τώρα σαν αφελής δημοσιογράφος; Όπως το τσιγάρο είναι ελεύθερο ,και σχεδόν άπαντες καπνίζουν τσιγάρο, δεν θα κάνουν το ίδιο και για το χασίς ή τα σκληρά ναρκωτικά; Θα μου πείτε το χασίς είναι τζάμπα και αφορολόγητο. Είναι αυτοφυές φυτό και μπορείτε να το καλλιεργήσετε στην γλάστρα του σπιτιού σας. Πάντως η ταπεινή μου γνώμη είναι, εμένα που δεν καπνίζω ούτε πίνω κρασί πέρα από ένα μικρό ποτηράκι , με τη γεύμα το μεσημέρι, ότι αν θέλετε να καπνίζετε αρειμανίως ή να κάνετε χρήση ψυχοτρόπων ουσιών κακό του κεφαλιού σας θα κάνετε . Κατά την παροιμία.¨»Λαγός την φτέρη κούναγε κακό της κεφαλής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου